By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Media nieuwsbrief Wenen 06 / 2014 Nieuwe ijsberenwereld in dierentuin Schönbrunn


Het nieuwe leefgebied van de ijsberen is met 1700 vierkante meter drie keer zo groot als zijn voorganger. De ijsberenwereld is nagebootst met rotsen, weiden, watervallen en hellingen en lijkt daarmee de natuurlijke habitat van de dieren. De dieren kunnen een plons nemen in verschillende zoet- en zoetwater baden. Voor bezoekers is het Franz Josef Land een unieke ervaring. In het Polardom, het interactieve bezoekerscentrum, kunnen de witte beren vanachter grote glazen ramen bekeken worden als zij een duik in één van de baden nemen.

Het Franz Josef Land biedt haar bewoners, beer Lynn komt uit Nederland en Ranzo uit Finland, de beste leefomstandigheden. De twee ijsberen zijn in het kader van de European Endangered Species Programme (EEP) door de dierentuin van Wenen geselecteerd. De naam van de nieuwe polaire wereld is een eerbetoon aan de historische verdiensten van Oostenrijk-Hongarije in het onderzoek naar het aantal beren in het Arctische gebied.

Tiergarten Schönbrunn

1130 Wien
www.zoovienna.at

Contact:

Vienna Tourist Board
Isabella Rauter
tel. (+ 43 1) 211 14-301

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links