By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Media nieuwsbrief Wenen 06 / 2014 Party time in Prater


Dit volksfeest vol traditionele kledij, Oostenrijkse bier en Schlagermuziek krakers is het grootste volksfeest van Oostenrijk. Met ook dit jaar weer het enorme reuzenrad op de achtergrond zorgen bands als “Die Edlseer” en “Spider Murphy Gang” voor een gezellige sfeer in de biertenten. Afgelopen jaar trok het evenement meer dan 500.000 bezoekers.

Evenals vorig jaar presenteren negen Oostenrijkse staten op verschillende dagen hun traditionele gebruiken, folkloristische kostuums en muziek. Dit jaar nemen ook buurlanden als Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Slovenië en de Kroatische streek Istrië voor het eerst deel aan dit evenement. Het feest wordt elke dag om 11.30 uur afgetrapt met ‘frühschoppen’ oftewel een ochtendbiertje. Toegang tot het feest is op maandag en dinsdag en op de overige dagen tot 18:00 uur gratis toegankelijk. Om 18.30 uur wordt het feest voortgezet in de festivaltenten waarvoor kaarten €39,- kosten. Dit jaar wordt op 28 september ook voor het eerst het ‘trachten clubbing’ gehouden, een opvoering van traditionele jurken. Homo’s en lesbiennes kunnen op 3 oktober Roze Wiener Wiesn Fest vieren in de Wojnar tent.

Wiener Wiesn-Fest

25.9.-12.10.2014

Prater, Kaiserwiese beim Riesenrad, 1020 Wien
www.wienerwiesnfest.at
www.rosawiesn.at

Contact:

Vienna Tourist Board
Isabella Rauter
tel. (+ 43 1) 211 14-301

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links