By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Media nieuwsbrief Wenen 06 / 2014 Wandelen door de Weense wijngaarden


Wenen is de enige stad in Europa die binnen zijn grenzen wijngaarden heeft. En dan hebben we het niet over een paar wijnranken op een verloren heuvelrug maar over een oppervlakte van zo’n 700 hectare.

Er zijn twee routes voor de wandelingen die alleen tijdens dit weekend voor het publiek toegankelijk zijn. Route 1 loopt door de idyllische wijngaarden bij de oostelijke heuvels van het Wienerwald, van Neustift am Walde tot aan Nussdorf. Daartussen vindt men de wijndorpjes Sievering en Grienzing met veel ‘Heurigen’- wijntaveernes – en restaurants. Vanaf deze plek heb je een prachtig uitzicht over de stad en de Donau. Route 2 loopt door het 21e district bij Bisamberg vanaf Strebersdorf tot aan het bekende wijndorp Stammersdorf met haar populaire wijnhuizen.

Beide routes kunnen uiteraard ook in etappes bewandeld worden. Het begin- en eindpunt zijn net als vele tussenliggende haltes bereikbaar met het openbaar vervoer. Informatiepanelen langs de route bieden de wandelaar wetenswaardigheden over Weense wijnen en de wijnmakers. In de Heurigen wordt u verwelkomd met heerlijke proeverijen en buffetten.

Het wijnbouwareaal groeit en beslaat zo’n 700 hectare en wordt beheerd door 190 wijnbouwers. De wijngaarden liggen voornamelijk in de omgeving van de Donau, het Wienerwald, de Kahlenberg, Nussberg en Bisamberg en in het zuiden van de stad in de wijk Mauer.

Wiener Weinwandertag

27.+ 28.9.2014

1190 Wien, van Neustift am Walde naar Nußdorf

Contact:

Vienna Tourist Board
Isabella Rauter
tel. (+ 43 1) 211 14-301

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links