By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Media nieuwsbrief Wenen 06 / 2014 Imperiaal genieten in groen Wenen


Een stijlvol restaurant in het bekende Prater park van Wenen trakteert haar klanten op de traditionele Weense keuken. De Lusthaus is een voormalig jachtpaviljoen waar tegenwoordig een brede variatie aan seizoensgebonden gerechten en Weense wijnen wordt geserveerd. Omgeven door kastanjebomen kan men op het terras tot rust komen tijdens een diner met uitzicht op de boulevards. Het Hermes Café Restaurant Labstelle bij de Hermesvilla in de  Lainzer dierentuin kent een soortgelijke geschiedenis. Dit natuurwildreservaat was ooit gereserveerd voor exclusief gebruik tijdens keizerlijke jachtpartijen. Vandaag de dag dient de omgeving als kruidentuin voor het restaurant dat de kruiden in streekgerechten gebruikt

Een ander prachtexemplaar vind je in de dierentuin van Schönbrunn - in de hoogtijdagen van het rijk werd Café Restaurant Kaiserpavillon gebruikt als een weelderige ontbijtsalon maar tegenwoordig worden er traditionele Weense gerechten en internationale specialiteiten geserveerd. Het Landtmann’s Jausen Station in de Kronprinzengarten nabij Schloss Schönbrunn is de ideale plek om te stoppen en te genieten van een snack of koffiepauze. Brioche croissants en koffiemelanges, luxe broodbeleg, smaakvolle pannenkoeken en huisgemaakte limonades zijn de perfecte ingrediënten om te genieten van het Schlosspark.

Contact:

Vienna Tourist Board
Isabella Rauter
tel. (+ 43 1) 211 14-301

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links