By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Informaţii de presă Viena 05/2014 Vara la ștrand în Viena


La numai șapte stații de metrou de Stephansplatz se află o zonă de recreație foarte iubită în Viena. Vechea Dunăre, un fost braț al fluviului, este un adevărat paradis de petrecere a timpului liber, cu o calitate foarte bună a apei și maluri naturale, care atrage anual 1,5 milioane de vizitatori. În zilele fierbinți de vară, strandurile în aer liber oferă răcoarea mult dorită: de exemplu ștrandul Gänsehäufl, cu o plajă de doi kilometri și zonă separată de nudism sau ștrandul Angeli preferat de copii, cu loc de joacă și vas de pirați. În jur de 500 de bărci cu vâsle, pedale sau bărci electrice sunt puse la dispoziție pe Vechea Dunăre, unde puteți învăța chiar și să navigați. Din luna mai până în septembrie se organizează plimbări romantice sub lună plină, cu prosecco inclus. În jur de 40 de unități gastronomice, multe dintre care se află chiar lângă apă, asigură și răsfățul culinar.

O altă locație importantă, dacă petreceți vara la Viena, este desigur Donauinsel, accesibilă cu ajutorul a trei linii de metrou (U 6, U1, U 2) sau ușor, cu bicicleta. În zilele frumoase ajung aici până la 300.000 de iubitori ai soarelui și scăldatului și sportivi, pe insula lungă de 21 kilometri, creată artificial în anii 1970, în urma schimbării cursului Dunării. Cu 70 hectare de poieni, 180 hectare de pădure și 1,8 milioane de pomi și arbuști, insula este una din cele mai mari zone recreative din Europa. Ștrandul este primitor, cu golfulețe, poieni și ștranduri de nisip, iar apa numai bună pentru scăldat. Există puncte de închiriat bărci, biciclete și plăci de surf, atracții precum un teleschi acvatic, o școală de surf, un parc pentru cățărări, volei pe plajă și locuri amenajate pentru grătare, precum și o rețea extinsă de a pentru drumeții, jogging sau skating. Punctul de informații de lângă podul Reichsbrücke, oferă la fața locului informații despre iubita insulă a vienezilor.

Cine vrea să se lase legănat de valurile Dunării, pe barcă sau vapor, poate apela la serviciile DDSG Blue Danube. Cele șase vapoare ale companiei navighează pe canalul Dunării și pe fluviu, se pot face și tururi de sightseeing, excursii tematice sau o drumeție la un local tipic austriac, cu muzica și masa incluse. Pentru o excursie la Bratislava aveți la dispoziție Twin City Liner, care pleacă de la Schwedenplatz și ajunge în numai 75 de minute în capitala slovacă.

Contact:

Biroul de Turism al Vienei
Nikolaus Gräser
Presă internațională România
Tel. (+ 43 1) 211 14-365

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links