By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Informaţii de presă Viena 05/2014 Noutăți din domeniul hotelier de la Viena


Hotelul Ruby Sofie, deschis în mai 2014 se axează pe segmentul de piață „Lean Luxury“. Conceptul hotelului cu 154 de paturi din districtul 3, mizează pe camere mai mici, cu interioare cu design, la prețuri accesibile, renunțând la servicii conexe precum restaurant sau săli de sport. Pentru iunie 2014 este programată deschiderea hotelului Park Hyatt Vienna din centrul Vienei. Hotelul de cinci stele cu 143 de camere și apartamente luxoase se află într-un complex istoric nou renovat, care găzduiește și noua zonă vieneză de shopping „Goldenes Quartier“ (www.goldenesquartier.at), situată într-un complex istoric proaspăt renovat. Primul hotel Hyatt din Austria oferă o zonă spa, centru de sport, bazin închis, restaurant gourmet, salon pentru fumat trabucuri și bar, precum și un spațiu de evenimente de 640m².

Din 30.4.2014, în palatul Schönbrunn este disponibil un apartament în regim hotelier. Apartamentul de la palatul Schönbrunn, operat de Austria Trend Hotels se află în aripa de est a palatului, într-o atmosferă imperială, pe 167 m², cu două dormitoare, două băi, salon, sufragerie și chicinetă. Interiorul și decorurile sunt recreate în stilul fostei reședințe de vară a Habsburgilor, cu lustre în stil Maria Tereza, stucaturi și damasc. Punctul forte este priveliștea asupra parcului palatului Schönbrunn, asupra monumentului Gloriette și a fântânii lui Neptun. În luna februarie 2014, într-un turn spectaculos chiar pe malul stâng al Dunării, s-a deschis un lifestyle hotel de patru stele, făcând parte din lanțul spaniol Meliá Hotels International. Cele 253 de camere și apartamente ale Meliá Vienna ocupă etajele 4 – 15 ale elegantului „DC Tower 1“ (arhitect Dominique Perrault), cea mai înaltă clădire din Austria, cu 250 metri. La ultimele două etaje ale zgârie-nor-ului de 58 de etaje se află Roof Top Bar și un restaurant cu o priveliște unică asupra orașului.

Hotelul design pentru buget redus, Motel One planifică deschiderea altor hoteluri în Viena. După deschiderea Motel One Wien-Westbahnhof (inaugurat la finalul lui 2011) și Motel One-Wien Prater (inaugurat la finalul lui 2013), în cea de-a doua jumătate a anului 2014 se va deschide Motel One Wien-Staatsoper, cu circa 400 de camere într-o clădire monument istoric, situată în apropierea Operei. În plus, pentru jumătatea anului 2015 este planificată deschiderea unui nou Motel One cu 530 de camere, lângă noua gară Hauptbahnhof, din Viena. Pentru începutul anului 2015, tot în apropierea gării, este planificată deschiderea Hotelului Schani Wien cu 135 de camere. Hotelul îmbină flerul vienez cu tehnologia modernă, fiind dezvoltat de una din familiile hoteliere din Viena, împreună cu Institutul Fraunhofer pentru muncă și organizare IAO din Stuttgart, ca „hotel smart“.

Un alt proiect hotelier planificat pentru anul 2015 este Stafa Tower Vienna: un centru pentru cumpărături pe strada comercială Mariahilfer, care va fi transformat într-un hotel design low-budget cu 372 de paturi, de biroul de arhitectură vienez BEHF. Momentan, în faza de planificare de află un proiect de pe Ring: fostul sediu al Oficiului Federal pentru Apărarea Constituției și Combaterea Terorismului de pe Schubertring 10-12, urmează să fie transformat în hotel.

Contact:

Biroul de Turism al Vienei
Nikolaus Gräser
Presă internațională România
Tel. (+ 43 1) 211 14-365

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links