By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Informaţii de presă Viena 05/2014 O privire în garderoba împărătesei Sissi


Cu ocazia celei de-a zecea aniversări, muzeul vienez Sisi Museum expune în apartamentele imperiale din Hofburg piese deosebite, din garderoba împărătesei Sisi. Expoziția Mătase – Dantelă – Hermină prezintă obiecte textile de valoare ale împărătesei Elisabeth: două rochii, un peignoir, un halat, un compleu din hermină, albituri și accesorii.

Printre obiectele expuse se află o rochie cumpărată în 2012 de la casa de licitații Hermann Historica. Aceasta se afla în proprietatea ginerelui împărătesei Elisabeth, fiind împachetată într-o cutie insignifiantă, alături de alte accesorii și suveniruri din moștenirea lui Sissi. Expoziția jubiliară din 2014, de la muzeul vienez Sisi, va fi inaugurată pe 24.4., aniversarea nunții împărătesei Elisabeth și a împăratului Franz Joseph, și se va încheia pe 24.12., ziua de naștere a celei care a fost Elisabeth de Austria.

Muzeul Sissi deschis în 2004 a devenit de-a lungul anilor una din cele mai apreciate atracții turistice din Viena. Acesta pune în lumină, într-un mod plin de sensibilitate, viața împărătesei, prezentând atât mitul Sisi, cât și date științifice referitoare la persoana acesteia. Muzeul adună circa 300 de exponate originale. Muzeul Sissi, renovat în 2009, a fost vizitat de la deschidere și până acum, de peste șase milioane de vizitatori.

Seide – Spitze – Hermelin

24.4.-24.12.2014,

Sisi Museum, Hofburg/Innerer Burghof, 1010 Wien
www.hofburg-wien.at

Contact:

Biroul de Turism al Vienei
Nikolaus Gräser
Presă internațională România
Tel. (+ 43 1) 211 14-365

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links