By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Bécsi sajtóhírek 06/2014 Nyár a vízparton Bécsben


A Stephansplatztól csupán hét metróállomásra található egy közkedvelt bécsi üdülőterület. Az Öreg-Duna, amely a folyó egyik ága volt egykoron, nagyszerű vízminőségével és eredeti, természetes állapotában megőrzött folyópartjával igaz szabadidős paradicsomnak számít, amely évente több mint 1,5 millió látogatót vonz. A forró nyári napokon szabadstrandok kínálnak felfrissülést, többek között például a két kilométer hosszú stranddal és elkülönített naturista partszakasszal rendelkező „Gänsehäufl”, vagy a gyermekek körében nagy népszerűségnek örvendő „Angelibad”, amely homokozóval és kalózhajóval várja az apróságokat. Az Öreg-Dunánál kereken 500 evezős és elektromos csónak, valamint vízi bicikli áll a vendégek rendelkezésére, de akár a vitorlázást is kipróbálhatják az érdeklődők. A csónakkölcsönzők májustól szeptemberig romantikus, holdfényes csónakázást is kínálnak egy-egy pohár proseccóval együtt. A gasztronómiai élményekről összesen 40 vendéglátóegység gondoskodik, számos közülük közvetlenül a vízparton áll.

A bécsi nyár egy további fix pontja természetesen a Duna-sziget, amely három metróvonalon is megközelíthető (U6, U1, U2), de akár kerékpárral is könnyedén elérhető. Szép idő esetén akár 300 000 napimádó, fürdőző és sportbarát is kilátogat a 21 kilométer hosszú szigetre, amely tulajdonképpen a Duna szabályozásának egyik melléktermékeként keletkezett az 1970-es években. A 70 hektárnyi rétnek, 180 hektárnyi erdőnek, valamint az 1,8 millió fának és bokornak köszönhetően a sziget egész Európa egyik legnagyobb városközeli üdülőterülete. A partszakaszok csendes öblökkel, virágos rétekkel és homokos strandokkal csábítanak fürdőzésre. Számos csónak-, kerékpár- és szörfkölcsönző közül válogathatunk, de olyan attrakciók is gazdagítják a programkínálatot, mint a vízisi, a szörfiskola, a mászópark, a strandröplabdapálya vagy a grillezési lehetőségek. Emellett a szigeten túra-, futó- és görkorcsolya-útvonalak szerteágazó hálózata is várja az aktív kikapcsolódásra vágyókat. A Reichsbrückénél található „Szigetinfó” a helyszínen kínál felvilágosítást a bécsiek kedvenc szigetével kapcsolatban.

Aki hajóval szeretné szelni a Duna hullámait, az a DDSG Blue Danube hajózási társaságnál a legjobb helyen jár. Hat hajóból álló flottájuk a Duna-csatornán és a folyón egyaránt közlekedik. A kínálatban találhatóak városnéző körutak, tematikus sétahajózások és egy „Heurigenfahrt” is ízletes borokkal, zenével és kulináris finomságokkal. A közeli Pozsonyban tett kiránduláshoz a Twin City Liner a legjobb választás, amely a Schwedenplatzról indulva mindössze 75 perc alatt a szlovák fővárosba ér.

  • Öreg-Duna, 1210 + 1220 Bécs, www.alte-donau.info; Csónakázás teliholdnál: 2014. május 14., 13., július 12., augusztus 10., szeptember 8.
  • Gänsehäufl, Moissigasse 21, 1220 Bécs, www.gaensehaeufel.at
  • Angelibad, az Öreg-Duna felső részén, 1210 Bécs, Tel. +43-1-263 22 69
  • Duna-sziget, 1210 + 1220 Bécs
  • DDSG Blue Danube, www.ddsg-blue-danube.at
  • Twin City Liner, Wien City hajóállomás, Schwedenplatz, 1010 Bécs, www.twincityliner.com

Kapcsolat:

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links