By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Bécsi sajtóhírek 06/2014 Nyár a klasszikus zene és a breaktánc jegyében


Bécsben a nyári szezon Európa legnagyobb ingyenes szabadtéri fesztiváljával, a Duna-szigeti Fesztivállal (Donauinselfest – 2014. június 27–29.) veszi kezdetét. A sziget három napra egy 4,5 kilométer hosszú partiarénává alakul át, amelyben több mint 2000 művész fellépését élvezhetik a zenekedvelők. A kulináris élményekről 250 gasztrostand gondoskodik. Gazdag zenei kínálattal startol az idei nyáron a Bécsi Jazzfesztivál is (2014. június 26.–július 8.). A Bécsi Állami Operaháztól kezdve egészen a Városházáig jazzszínpadokká alakulnak át a város legszebb helyszínei és hangulatos koncertekkel várják az érdeklődőket.

2014. június végétől a bécsi Városháza téren rendezett Zenés Filmfesztivál (2014. június 28.–augusztus 31.) csábít különleges kikapcsolódásra. Immár 25. alkalommal rendezik meg az ingyenes fesztivált, amelyen a klasszikus zene kiemelkedő slágereit tekinthetik meg az érdeklődők egy óriáskivetítőn. A zenei élmény mellett a világ legkülönbőbb tájairól érkező kulináris finomságok gondoskodnak a tartalmas időtöltésről. A Popfesztivál a Karlsplatzon (2014. július 24–27.) helyi zenekaroknak kínál bemutatkozási lehetőséget a barokk stílusú Károly-templom impozáns kulisszája előtt. A szabadtéri koncertek mellett a környező bárokban és pubokban is élőzenével várják a vendégeket. Nemzetközi slágerek, innovatív kezdeményezések és látványos produkciók gondoskodnak a megfelelő hangulatról Európa legnagyobb tánceseményén, az ImPulsTanz fesztiválon (2014.07.17.–08.17.). A világ legkülönbözőbb tájairól érkező profi táncosok és koreográfusok öt héten át izgalmas előadásokkal és workshopokkal varázsolják el a zene- és tánckedvelő közönséget.

Kapcsolat:

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links