By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Bécsi sajtóhírek 06/2014 Újdonságok a bécsi szállodák világából


A „Lean Luxury” márkaszegmensre koncentrál a 2014 májusában megnyitott Ruby Sofie Hotel. A 3. kerületben található, 154 ágyas szálloda koncepcióját tekintve a kisebb méretű, különleges dizájnnal ellátott szobák mellett tette le voksát, amelyeket kedvező áron kínál. Az olyan extrákról, mint az étterem vagy a fitneszterem, lemondtak a megvalósítók. 2014 júniusában nyitja meg kapuit a belvárosban található Park Hyatt Vienna. A 143 luxusszobával és lakosztállyal rendelkező ötcsillagos szálloda egy frissen renovált történelmi épületkomplexumban található, amely az új bécsi luxus bevásárlózónának, az úgynevezett „Goldenes Quartiernek” (www.goldenesquartier.at) is otthont ad. Ausztria első Hyatt-szállodájában találhatunk egy SPA részleget, fitneszközpontot, fedett medencét, ínyencéttermet, szivarszalont és bárt, valamint egy 640 négyzetméteres rendezvényrészleget. 2014. júliusban két további Urbanauts Street Lofts is megnyitja kapuit a 4. kerületben. A szállodaszobákká átalakított egykori üzlethelyiségek a Belvederegasse 22. és 26. alatt találhatóak.

2014. április 30-tól a Schönbrunni kastélyban kialakított exkluzív lakosztály is várja vendégeit. Az Austria Trend Hotel által üzemeltetett Schönbrunni kastély lakosztály a keleti szárnyban, összesen 167 négyzetméteren kínál hamisítatlan császári légkört. Két hálószoba, két fürdőszoba, szalon, nappali és konyha áll a vendégek rendelkezésére. A berendezés és a bútorok Mária Terézia korát idézik, a stukkódíszek és a damaszt pedig a Habsburgok egykori nyári rezidenciájának stílusát adják vissza. A lakosztály minden kétséget kizáróan legnagyobb fénypontja a Schönbrunni kastélyparkra, a Gloriette-re és a Neptun kútra nyíló kilátás.

A spanyol Meliá Hotels International csoport 2014 februárjában nyitotta meg új négycsillagos szállodáját egy, a Duna bal partján álló látványos toronyházban. A 253 szobával és lakosztállyal rendelkező Meliá Vienna a „DC Tower 1” (Dominique Perrault építész alkotása) névre hallgató toronyház több emeletét is elfoglalja, egészen a pontosan a 4. emelettől egészen a 15. emeletig. A toronyház egyébként 250 méteres magasságával Ausztria legmagasabb épülete. Az 58 emeletes felhőkarcoló két legfelső emeletén található egy bár és egy étterem, amelyekből nagyszerű kilátás nyílik a városra.

A „Low-Budget” koncepcióval működő Motel One dizájnhotel további szállodák nyitását is tervezi Bécsben. A Motel One Wien-Westbahnhof (2011-ben nyitották meg) és a Motel One-Wien Prater (2013 végén nyitották meg) után 2014 második felében tervezik a 400 szobás Motel One Wien-Staatsoper megnyitását, amely egy műemlékvédelem alatt álló épületben kap helyet az opera közelében. A tervekben szerepel egy újabb, 530 szobás Motel One szálloda megnyitása 2015 közepén, az új bécsi főpályaudvar közelében. Ugyancsak a főpályaudvar közelében tervezik megnyitni 2015 elején a Hotel Schani Wien szállodát, amely 135 szobával várja majd a vendégeket. A szálláshely a bécsi hangulatot és a modern technológiákat igyekszik ötvözni egymással: egy bécsi szállodatulajdonos család többek között a stuttgarti IAO Fraunhofer Gazdálkodási és Szervezési Intézet segítségével alakítja a szálláshelyet „okos szállodává”.

A 2015-ös év egy további szállodaprojektje a Stafa Tower Vienna: a Mariahilfer Straßén található egykori bevásárlóközpontot a BEHF bécsi építésziroda segítségével alakítják át 372 ágyas „Low-Budget” koncepcióval működő dizájnhotellé. Jelenleg még a tervezési fázisban van egy projekt a Ringstrassén: az Alkotmányvédelmi és Terrorizmusellenes Hivatal egykori székhelyén, a Schubertring 10-12 alatt szeretnének egy szállodát létrehozni.

Kapcsolat:

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links