By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Bécsi sajtóhírek 06/2014 Fejedelmi ízélmények a zöld Bécsben


A bécsi Práterben egy hangulatos fogadó tradicionális óbécsi konyhával várja a vendégeket. A „Lusthaus”, amely egykoron császári vadászházként funkcionált, szezonális ételeket és válogatott bécsi borokat kínál a betérőknek. A kerthelyiségben öreg gesztenyefák árnyékában ücsöröghetünk, miközben a Práter fő sétányában gyönyörködhetünk. Császári múltra tekint vissza a lainzi állatkertben álló Hermesvillában kialakított „Hermes Café Restaurant Labstelle” is. A természetvédelmi terület egykoron a császári vadászbirtok részét képezte. Az étterem napjainkban a kastélyhoz tartozó konyhakert fűszernövényeit használja a helyi specialitásokhoz.

A Schönbrunni állatkertben is található egy különleges hangulatú vendéglő. A „Kaiserpavillon” kávézó és étterem a császári korban pompázatos reggelizőszalonként funkcionált, napjainkban pedig a klasszikus bécsi konyha remekeit és nemzetközi fogásokat kínál. Egy rövid kávészünethez ideális választás a Schönbrunni kastély koronahercegi kertjében álló Landtmann's uzsonnázó. A vendégek friss briós és melanzs, egy ízletes fatányéros uzsonna, vagy egy adag császármorzsa és házi készítésű limonádé mellett élvezhetik a kastélyparkra nyíló varázslatos kilátást.

Kapcsolat:

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links