By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Informaţii de presă Viena 03/2014 Viena pentru a cincea oară consecutiv orașul cu cea mai bună calitate a vieții


Studiul de evaluare a calităţii vieţii este realizat de către institutul de consultanță Mercer anual în 223 metropole. Rezultatele publicate pe 19 februarie 2014 acordă laurii pentru al cincelea an consecutiv Vienei: oraşul se plasează pe locul 1 pe plan mondial şi este astfel oraşul cu cel mai înalt standard de viaţă din lume. Pe locul 2 se află orașul Zürich iar pe locul 3 Auckland. În cadrul studiului au fost evaluate climatul politic, social şi economic, serviciile medicale, posibilităţile de educaţie şi infrastructura, ca de exemplu reţeaua de transport în comun, alimentarea cu energie electrică și apă. Mai departe au fost comparate ofertele de timp liber, ca restaurante, teatre, cinematografe, facilităţi pentru sport, dar şi disponibilitatea bunurilor de consum şi condiţiile de mediu.

În clasamentul european Smart City Viena este pe locul trei – înaintea orașelor Barcelona, Paris și Stockholm. Locurile unu și doi pentru cele mai smart orașe, conform studiului efectuat de Boyd Cohen, un american specialist în strategie climatică, sunt ocupate de Copenhaga și Amsterdam. Lista celor mai inovatoare, ecologice și durabile orașe a fost publicată în luna ianuarie 2014 de revista de specialitate Co.Exist. Termenul Smart Cities desemnează orașe care își folosesc resursele într-un mod eficient și inteligent, utilizează tehnologii inovatoare care îmbunătățesc calitatea vieții și se dezvoltă economic într-un mod ecologic.

Pentru turiștii gay, Viena este capitala culturală a anului: 80.000 de utilizatori ai ghidului GayCities.com au votat online, alegând Viena pe locul 1 la categoria Culture Hub. La sfârșitul lunii ianuarie 2014 au fost publicate rezultatele clasamentului Best of GayCities 2013: Viena a primit 34 % din voturi, pe locul doi fiind Austin (Texas) cu 15 %, urmat de Seattle, Bangkok și Stockholm. Utilizatorii si-au putut nominaliza orașele preferate la 14 categorii. Câștigătorul votului a fost Chicago, în timp ce New York City a fost desemnat câștigător la categoria viață de noapte, Sydney  la categoria „Fun in the Sun“, iar Amsterdam ca destinație preferată pentru nunți. În 2013, agenția de turism WienTourismus și-a reorientat strategia de marketing pentru segmentele Gay & Lesbian, poziționând puternic brandul turistic Viena ca destinație de călătorie pentru homosexuali.

Contact:

Biroul de Turism al Vienei
Nikolaus Gräser
Presă internațională România
Tel. (+ 43 1) 211 14-365

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links