By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Informaţii de presă Viena 03/2014 Evenimente gay în Viena, 2014


Capitala austriacă se numără printre cele mai tolerante și gay friendly orașe din Europa. Evenimentele gay sunt susținute de municipalitate, și asta se poate vedea la tramvaiele vieneze, împodobite cu steagul în culorile curcubeului, cu câteva săptămâni înainte de desfășurarea paradei curcubeului.

Balul curcubeului a devenit demult balul clasic gay, fiind un eveniment bine cunoscut în calendarul evenimentelor vieneze. Ținuta festivă de seară este obligatorie pentru evenimentul desfășurat la Parkhotel Schönbrunn. Nici balul creativ nu mai este demult un secret. Biletele la evenimentul alternativ pentru gay și simpatizanții acestora se vând cu mult înainte. La balul rozelor numai poloneza din deschidere amintește de un bal clasic. În rest, acest eveniment iubit este o alternativă disco trăsnită la Balul Operei, desfășurat în același timp, și un eveniment social-politic important.

În primăvara anului 2014 are loc pentru a treia oară evenimentul Festwochen schamloser Kultur (festivalul culturii fără perdea). Artiști precum Georgette Dee & Terry Truck, Barbara Spitz 'n' Band, Ian Harvie și The Umbilical Brothers asigură o atmosferă delicioasă de cabaret vienez. Life Bal (31.5.2014) este probabil cel mai spectaculos și cel mai profitabil eveniment caritabil pentru combaterea AIDS/HIV, din Europa. În 2014, evenimentul cu sloganul „Love is a bloom growing anywhere“ se desfășoară sub motto-ul „Grădina plăcerilor“. Balul Life este deschis de o paradă de modă spectaculoasă, a unor designeri cunoscuți, cu intrare gratuită, în fața primăriei. După aceasta, toți cei care au reușit să facă rost de unul din căutatele bilete la Life Ball, sărbătoresc una din cele mai nebune nopți din oraș, alături de staruri precum Bill Clinton, Sir Elton John, Hilary Swank, Melanie Griffith sau Karolina Kurkova.

Vienna Pride și Parada curcubeului (11.-15.6.2014) sunt cele mai importante evenimente gay ale anului, la Viena. „Satul mândriei“ din fața primăriei este un orășel din corturi, unde se găsește un amestec de cultură, spectacol, preparate culinare și petrecere. Parada curcubeului din 14.6.2014 defilează și în acest an pe Ring, ca simbol al toleranței și egalității. După ultima defilare, începe petrecerea în cluburile vieneze, până în zori de zi. Organizatorii evenimentului „Viena în negru“ organizează în perioada 18 - 22.6.2014 festivalul Vienna Fetish Spring. Printre altele, pe program se află concursul „Mr. Leather Austria“. Evenimentul Rosa Wiesn, înseamnă o seară întreagă de distracție în pantaloni din piele și rochii tradiționale austriece pentru gay, în cadrul evenimentului Wiener Wiesn. Muzică live, mâncare delicioasă și spectacole amuzante asigură o seară reușită. Întâlnirea internațională Viena în negru (22.-26.10.2014) oferă atât petrecerea obligatorie de piele și fetișuri, cât și un program artistic bogat.

Mai multe informații despre Viena pentru turiști gay:

În germană:
www.wien.info/schwullesbisch
www.facebook.com/GayCityWien

În engleză:
www.vienna.info/gay
www.facebook.com/GayfriendlyVienna

Contact:

Biroul de Turism al Vienei
Nikolaus Gräser
Presă internațională România
Tel. (+ 43 1) 211 14-365

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links