By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Media nieuwsbrief Wenen 03 / 2014 Wenen scoort goed in vergelijking / beoordelingsonderzoeken


Wenen is – voor de vijfde keer – uitgeroepen tot 's werelds meest leefbare volgens het ‘Quality of Living 2014’ onderzoek van Mercer dat de levenskwaliteit van 223 steden onderzoekt. Op de tweede plaats staat Zürich en op plaats drie Auckland. In het onderzoek – afgelopen januari gepubliceerd - wordt er rekening gehouden met zo’n 40 factoren waaronder het politieke, economische en sociale klimaat, medische verzorging, openbaar vervoer, restaurant aanbod, theaters, bioscopen, sportmogelijkheden, groenvoorzieningen en luchtkwaliteit. Op basis daarvan krijgt elke stad een eindscore en wordt er een rangschikking opgemaakt.

In de Europese Smart City Ranking van de Amerikaanse klimaatstrateeg Boyd Cohen neemt Wenen de derde plaats in voor steden als Barcelona, Parijs en Stockholm en na Amsterdam en Kopenhagen. De lijst van de meest innovatieve, milieubewuste en duurzaamste steden werd afgelopen januari in het vakblad 'Co.Exist' gepubliceerd.

Homo’s en lesbiennes kozen massaal voor Wenen als hun favoriete culturele bestemming. Maar liefst 80.000 gebruikers van de City Guide GayCities.com brachten hun stem uit voor Wenen als absolute favoriet in de categorie Culture Hub.  Wenen kreeg 34 % van de stemmen, gevolgd door Austin in Texas met 15 %, met daarna gevolgd door Seattle, Bangkok en Stockholm. Het verkeersbureau heeft in 2013 zijn marketingstrategie voor de gay markt aangepast en wil zich als een topbestemming voor homo’s en lesbiennes positioneren.

Contact:

Vienna Tourist Board
Isabella Rauter
tel. (+ 43 1) 211 14-301

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links