By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Media nieuwsbrief Wenen 03 / 2014 Trendy wijk Burggasse in opkomst


Nieuwe aanwinst is de Retro-modewinkel Goldstück Vienna. Dit label maakt kleding in de stijl van de 40-er en 50-er jaren in samenwerking met een lokale kleermaker. Ook nieuw is  Sous-Bois dat schrijf en papierwaren van internationale ontwerpers aanbiedt: pennen, notitieboekjes, kalenders, scharen, kunstboeken, en meer. Niet ver van deze twee winkels ligt  Veganista Ice Cream in de Neustiftgasse – de eerste vega ijssalon van Wenen opgezet door de twee zussen Cecilia en Susanna.

Een van de eerste winkels die die de potentie van de wijk realiseerde was de Concept-Store Eigensinnig aan de St.-Ulrichs-Platz. Dit 'Venster voor mode en fotografie' is gehuisvest in een prachtig pand met betonnen look. Ze verkopen exclusief in Wenen de kledingenmerken Hannibal, Esther Perbandt en Aleksander Manamis en alleen in de kleuren wit, zwart en grijs. In de fotogalerie vindt men voornamelijk straatfoto’s.

Dorst of honger, in het net geopende Ulrich kun je terecht voor een drankje, lunch of avondeten.

Op de hoek van het idyllische St. Ulrichs-Platz vind je in de vintage winkel Burggasse 24 hippe tweedehands kleding. Wat verderop in My Haus veel Amerikaanse modemerken, sieraden, en tassen uit Brooklyn. In de Pure Living Bakery worden in een gemoedelijke shabby-chique sfeer bagels, sandwiches en gebak geserveerd.

Contact:

Vienna Tourist Board
Isabella Rauter
tel. (+ 43 1) 211 14-301

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links