By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Media nieuwsbrief Wenen 03 / 2014 Overnachten als een keizer in Slot Schönbrunn


Ooit de verblijfplaats van Keizer Frans Joseph en Keizer Elisabeth, nu een van de toeristische trekpleister van Wenen: Slot Schö nbrunn. Hotelketen Austria Trends opent er dit voorjaar een bijzondere hotelsuite. Een woning op de tweede etage – waar vroeger voorname gasten logeerden – is onder begeleiding van Monumentenzorg aangepast aan moderne eisen. Check-in vindt plaats het viersterren Parkhotel Schönbrunn van de Austria Trend Hotel groep dat naast Slot Schönbrunn ligt. Direct tegenover het hotel ligt de 'Hietzinger Tor’ dat toegang geeft de paleistuinen.

De keizerlijke sfeer is in de suite volledig behouden. Het interieur en de inrichting is in stijl met de gehele zomerresidentie: goud, zwart en wit als overheersende kleuren met eveneens veel hout en damast. Het zogeheten Hofdamast of Ananasdamast – een roodgeel damast – was een alom gebruikt materiaal in de residentie van de Habsburgers. Mooi stucwerk, Maria-Theresia kroonluchters en houten vloeren met visgraatmotief complementeerden het keizerlijke interieur.

De suite van 167 m² heeft twee slaapkamers, twee badkamers, een salon, een grote woonkamer en een kitchenette en biedt plaats aan vier personen. Met uitzicht op het slotpark, het monument Gloriette en de Neptunus fontein.

Schloss Schönbrunn

1130 Wenen, Austria Trend Hotels
www.austria-trend.at

Schönbrunn Palace with pond

Schloss Schönbrunn
U kunt een hoge-resolutie versie van deze foto hier downloaden

© WienTourismus

Contact:

Vienna Tourist Board
Isabella Rauter
tel. (+ 43 1) 211 14-301

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links