By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Media nieuwsbrief Wenen 03 / 2014 Zomerbal in waar normaliter de Lippizaner paarden optreden


Voor de vierde maal – wanneer de Lipizzaner paarden in de weide grazen – wordt in de Spaanse rijschool een zomerbalavond georganiseerd: de Fête Impériale. Een gala benefieten avond. Bittere noodzaak want het in stand houden van de Weense Rijschool kost handenvol met geld. Zo’n 3000 gasten vermaken zich in de zomerrijschool, de winterrijschool en de Stallburg. De overdekte Winterrijschool wordt dan als bal en danszaal gebruikt, in de zomerrijschool en de Stallburg vindt het feest in de buitenlucht plaats met overal kraampjes die champagne en wijn verkopen.

De balnacht begint met een defilé van de Hoch- en Deutschmeister kapel, na de opening barst het dansgeweld met om 24.00 uur de traditionele quadrille. Het feestgedruis eindigt om 04.00 uur 's nachts. Avondkleding voor dames verplicht, dress code voor de heren smoking of rokjas. De locatie werd ook in een ver verleden reeds voor feesten gebruikt. In het midden van de 18e eeuw organiseerde Maria Theresia al bruisende feesten in de rijschool.

Fête Impériale

27 juni 2014

Spanische Hofreitschule
Michaelerplatz 1, 1010 Wenen
www.fete-imperiale.at

Contact:

Vienna Tourist Board
Isabella Rauter
tel. (+ 43 1) 211 14-301

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links