By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Media nieuwsbrief Wenen 03 / 2014 Kijkje in de garderobekast van Sissi


Tijdens de regeringsperiode van keizer Frans Joseph en keizerin Sissi werd de Hofburg als winterresidentie gebruikt. Daar vind je het Sissi museum met veel portretten, persoonlijke bezittingen, de luxe hofwagen, haar badkamer, turnkamer en meer. En natuurlijk haar kleding. Onder de naam `Seide – Spitze – Hermelin` (Zijde – Kant – Hermelijn)  presenteert het museum waardevolle kleding van Sissi waaronder twee jurken, een badjas, kamerjas, een hermelijnen mantel, onderkleding Hermelin-Ensemble en veel accessoires.

Onder de pronkstukken een jurk die in 2012 door het veilinghuis Herman Historica in München  ontdekt werd. De jurk van blauw-wit zijde zat in een kledingtas tezamen met andere bezittingen waaronder een paraplu tegen de zon, een zakdoek, kousen, handschoenen en meer uit de nalatenschap van Sissi.  De tentoonstelling opent 24 april, deze datum is niet toevallig gekozen want het was haar trouwdag met Franz Jospeh en sluit op de geboortedag van Sissi – 24 december 1837.

Het Sissi museum opende in 2004 en behoort nu tot de top attracties van Wenen.  Bezoekers krijgen een fascinerende inzicht haar turbulente en mystieke leven met meer dan 300 bezienswaardigheden. Het in 2009 gerenoveerde museum  heeft sinds zijn opening meer dan zes miljoen bezoekers ontvangen.

Seide – Spitze – Hermelin

24 april – 24 december 2014

Sisi Museum
Hofburg/Innerer Burghof, 1010 Wenen
www.hofburg-wien.at

Contact:

Vienna Tourist Board
Isabella Rauter
tel. (+ 43 1) 211 14-301

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links