By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Bécsi sajtóhírek 03/2014 Császári szállások


Ahol egykoron Ferenc József császár és Erzsébet császárné lakott, nemsokára üdülővendégek is megszállhatnak. A Schönbrunni kastélyban, Ausztria egyik legismertebb kulturális látnivalójában 2014 húsvétján egyedülálló szállodai lakosztályt nyit az Austria Trend Hotels. A műemlékvédelmi előírások maximális betartása mellett felújítottak egy lakást a Schönbrunni kastély keleti szárnyának emeletén, ahol egykoron az udvartartás hozzátartozói szálltak meg. A vendégek az Austria Trend Hotel csoport közeli, négycsillagos Parkhotel Schönbrunn szállodájában jelentkezhetnek be a különleges lakosztályba.

Az új Schönbrunni kastélylakosztályban igyekeztek megőrizni az eredeti, császári légkört. A berendezések és a belső kialakítás a Habsburgok egykori nyári rezidenciájának stílusához passzol: az arany, a fekete és a fehér az uralkodó színek. Természetesen a nemes fából készült bútorok és az úgynevezett udvari damaszt sem hiányozhat. Az „ananászdamasztként” is titulált vörös kárpitanyag az 1830-as évektől a Habsburg rezidenciák meghatározó díszítő elemévé vált. Emellett finom stukkódíszek, Mária Terézia csillárok és halszálkamintás parketta teszi teljessé a császári hangulatot. A maximum négy főnek helyet kínáló 167 négyzetméteres lakosztályban két hálószoba, két modern fürdőszoba, egy szalon, egy tágas nappali, valamint egy kisméretű konyha található. A lakosztály különlegessége a Schönbrunni kastélyparkra, a Gloriettre és a Neptun szökőkútra nyíló kilátás.

Schönbrunni kastély

1130 Bécs, Austria Trend Hotels
www.austria-trend.at

Schönbrunn Palace with pond

Schönbrunni kastély
A képet nyomdai minőségben is letöltheti. Letöltés itt.

© WienTourismus

Kapcsolat:

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links