By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Bécsi sajtóhírek 03/2014 Meleg és leszbikus rendezvények 2014-ben Bécsben


Az osztrák főváros Európa legtoleránsabb és leginkább homoszexuális-barát városai közé tartozik. A meleg és leszbikus rendezvényeket a város is támogatja, így például a „Szivárványparádét” (Regenbogenparade) megelőzően a bécsi villamosokat négy héten át szivárványszínű zászlók díszítik.

A Szivárványbál már régóta túlnőtte a melegek és leszbikusok klasszikus bécsi bálját, és a bécsi rendezvénynaptár fix pontját képezi. A Parkhotel Schönbrunnban tartott esemény nélkülözhetetlen kelléke az extravagáns ünnepi ruházat. A Kreatív bál sem tartozik már a titkos tippek közé. A meleg és leszbikus társadalom alternatív eseményére már jó előre elfogy az összes belépőjegy. A Rózsabálon pedig már csak a nyitó polonéz tánc emlékeztet egy klasszikus bálra. Egyébként a rendezvény az ezzel egy időben, a Bécsi Állami Operaházban megrendezésre kerülő Operabál egy igazán őrült diszkó-alternatívája – egy sajátos társadalompolitikai megnyilvánulás.

2014 tavaszán immár harmadik alkalommal rendezik meg a Kendőzetlen Kultúra Ünnepi Heteit (Festwochen Schamloser Kultur – FSK). Olyan kivételes művészek gondoskodnak a kulturális programokról, mint például Georgette Dee & Terry Truck, a Barbara Spitz 'n' Band, Ian Harvie és a The Umbilical Brothers. A Life Ball (2014. május 31-én) minden kétséget kizáróan Európa egyik legőrültebb és legfeltűnőbb AIDS/HIV jótékonysági rendezvénye. 2014-ben az esemény „A vágyak kertje” mottóval és a „Love is a bloom growing anywhere” szlogennel várja majd az érdeklődőket. A Life Ball megnyitója egy igazán látványos és ingyenesen megtekinthető divatbemutató a Városháza téren, amelyen nemzetközi sztárdivattervezők mutatják be legújabb ruhakölteményeiket. Ezt követően mindazok, akiknek sikerült belépőjegyet szerezniük, végigmulatják a város egyik legőrültebb éjszakáját. A résztvevők között 2013-ban olyan hírességek és sztárok is feltűntek, mint Bill Clinton, Sir Elton John, Hilary Swank, Melanie Griffith vagy Karolina Kurkova.

A Vienna Pride és a Szivárványparádé (2014. június 11–15.) a bécsi meleg és leszbikus rendezvények két igazán különleges, kiemelkedő fénypontja. A „Pride Village” a Városháza téren felállított sátorváros, amely a kultúra, show, gasztronómia, információ és parti sajátos egyvelegét kínálja. A 2014. június 14-én tartott Szivárványparádé idén is a Ringstraßén vonul majd végig, a tolerancia és az egyenlőség jegyében. A felvonulás záróakkordját követően a bécsi klubokban egészen hajnalig folyik a mulatozás. A „Bécs Feketében” szervezői 2014. június 18-től 22-ig tartják a Vienna Fetish Spring Fesztivált. A programkínálatban szerepel többek között „Mr. Leather Austria” megválasztása. A Rosa Wiesn-Fest alkalmával a melegek és leszbikusok egy egész estén át hagyományőrző mulatozáson vehetnek részt, ahol a bőrnadrág és dirndli a legnépszerűbb ruhadarab. Élőzene, házias ételek és vidám előadások gondoskodnak a jól sikerült estéről. A Bécs Feketében Nemzetközi Bőr- és Fétistalálkozó (2014. október 22–26.) kínálatában nemcsak a kötelező bőr- és fétispartik szerepelnek, hanem változatos keretprogramok széles választéka is.

További információk Bécsről a meleg és leszbikus utazóknak:

német nyelven:
www.wien.info/schwullesbisch
www.facebook.com/GayCityWien

angol nyelven:
www.vienna.info/gay
www.facebook.com/GayfriendlyVienna

Kapcsolat:

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links