By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Media nieuwsbrief Wenen 12 / 2013 Culinaire aanwinsten voor jouw stedentrip


Leuke aanwinst is het restaurant Brasserie & Bakery in The Guesthouse Vienna hotel dat afgelopen oktober opende op het Albertinaplatz. Voor het interieur tekende het Londense ontwerpbureau Conran & Partners.

Vijfsterren chique grandeur vind je in het recent gerenoveerde Hotel Bristol naast het befaamde Operahuis in Wenen. Inmiddels zijn de lobby en de bar klaar en gaat het nieuwe restaurant begin december open.

Ga je voor schitterende uitzichten dan is het restaurant en de bar in het nieuwe Meliá hotel een absolute aanrader. Het hotel opent februari 2014 langs Donau oever en het restaurant en de bar bevinden op de hoogste – respectievelijk de 57ste en 58ste – verdieping. Chefkok wordt hier Siegfried Kröpfl afkomstig van hotel Bristol.

Kunst en keuken combineren zich uitstekend in de Supper Club in TBA21-Augarten. Voor het aankomende winterseizoen staan er 11 optredens gepland. Locatie is het café-restaurant Die Au in het Thyssen-Bornemisza Art Contemporary museum .

Verschillende restaurants vind je in het oktober geopende Campus WU- waaronder Das Campus met een strakke industriële inrichting, het Scandinavisch aanvoelende Nykke restaurant met een bio keuken en Comida y Luz met exotische gerechten.

Onder de top restaurants (twee Michelin sterren) die gaat verbouwen zit restaurant Steirereck, er komt onder meer een overdekt terras. Volgens Restaurant Magazine 2013 staat het op de 9e plek van de top 50 beste restaurants ter wereld. En de in Wenen bekende kok Mario Bernatovic – die eerder de keuken bestierde van restaurant ‘Motto am Fluss’ opent eind februari 2014 zijn eigen toprestaurant onder de naam ‘Kussmaul’.

Contact:

Vienna Tourist Board
Isabella Rauter
tel. (+ 43 1) 211 14-301

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links