By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Media nieuwsbrief Wenen 12 / 2013 Hotels te kust en te keur in Wenen


In februari 2014 gaan de deuren open van het viersterren Meliá Vienna van de Spaanse Sol-Melià Groep. De 253 kamers (waarvan 14 suites) liggen op de 4e tot en met de 15e etage van de imposante nieuwbouwtoren 'Danube City Tower 1‘ van de Franse architect Dominique Perrault aan de linkeroever van de Donau. Het pand wordt met zijn 220 meter hoogte het hoogste gebouw van Wenen. Op de twee bovenste etages komen een restaurant en een rooftop bar met waanzinnig uitzicht over de stad.

‘Lean Luxury’ – aldus omschrijft het Ruby Sofie Hotel haar concept: in maart 2014 opent het met 154 bedden in het derde district. Het concept; kleinere kamers met design interieur tegen een een goede prijs op een prima locatie, restaurants en fitnessruimte zal de gast er niet vinden.

Naar verwachting zal in juni 2014 het Park Hyatt Vienna openen. Het 5-sterren hotel met 143 kamers en suites bevindt zich in een gerestaureerd historisch gebouwcomplex waar ook het nieuwe super-de-luxe winkelcentrum ‘Goldenes Quartier’ (www.goldenesquartier.at) gevestigd is. Het is het eerste Hyatt hotel in Oostenrijk en zal een sparuimte, fitnessruimte, zwembad, gourmet restaurant, sigarensalon, bar en een presentatieruimte van 640m².

Het Low-Budget-Designhotel Motel One opent een derde vestiging in Wenen. Naast Motel One Wien-Westbahnhof (opende in 2011) en Motel One-Wien Prater (opent eind 2013) opent in de tweede helft van 2014 Motel One Wien-Staatsoper met 400 kamers in de buurt van het operagebouw. En in 2015 staat de opening gepland van het Motel One in het nieuwe centraal station van Wenen met 530 kamers.

Afgelopen oktober opende het boetiek hotel The Guesthouse Vienna in de omgeving van de Weense staatsopera met 39 suites en kamers ontworpen door de Brit Sir Terence Conran. Op de begane grond zijn een brasserie en bakker gevestigd waar uiteraard ook niet- hotelgasten terecht kunnen. Een maand later ging het Falkensteiner Hotel Wien Margareten open met 390 bedden. Het bijzondere exterieur werd ontworpen door de Britse architect David Chipperfield, het interieur kwam voor rekening van de Italiaan Matteo Thun. Het aparte 25hours Hotel Wien nabij het Museumkwartier breidde het aantal kamers uit, onder de naam Urbanauts Street Lofts heeft het Weense architecten team Kohlmayr Lutter Knapp zolderverdiepingen tot strakke hotelkamers omgebouwd en opende dit jaar ook het sjieke Palais Hansen Kempinski Vienna.

Contact:

Vienna Tourist Board
Isabella Rauter
tel. (+ 43 1) 211 14-301

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links