By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Media nieuwsbrief Wenen 12 / 2013 IJspret op het plein voor het stadhuis


Ook in de wintermaanden is Wenen een aantrekkelijke stedentripbestemming. Concerten, toneelvoorstellingen, musicals en bijzondere tentoonstellingen plus een sprookjesachtige kerstsfeer in de winkelstraten maken de hoofdstad van Oostenrijk een bezoek waard.

In 1996 verrees voor de eerste keer een schaatsbaan op een van de mooiste locaties in de stad: het plein voor het ‘Rathaus’. Toen nog met een oppervlakte van 1800 m² - komend jaar bedraagt de oppervlakte maar liefst meer dan 7000 m². Onderdeel van de ijsbaan is een mooie baan die zich door het park slingert om weer bij het plein te eindigen.

Voor de kleintjes is er aparte schaatsbaan van 450 m² waar zij gratis terecht kunnen. Uiteraard kan men er schaatsen huren – met hete lucht voorverwarmd. Vooral 's avonds is er veel sfeer en draaien de schaatsers hun rondjes onder begeleiding van disco-muziek of klassieke walsen en veel gekleurd licht van draaiende LED lampen. Ze hadden geen mooier decor voor de kunstijsbaan van Wenen kunnen bedenken: het gotische stadhuis van de architect Friedrich Schmidt . Ook zijn er zes ijsstokschietbanen en veel blokhutjes met eten en warme dranken. 

Het ijsbaan complex is geopend tot 9 maart 2014.

Wiener Eistraum

24.1.-9.3.2014

Rathausplatz, 1010 Wenen
www.wienereistraum.com

Contact:

Vienna Tourist Board
Isabella Rauter
tel. (+ 43 1) 211 14-301

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links