By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Media nieuwsbrief Wenen 12 / 2013 Weense koffiehuiscultuur krijgt UNESCO stempel


De maand november zullen de eerste koffiehuizen met het logo gaan prijken. Hoewel de definitieve lijst nog niet af is, maar een aantal bekende huizen weten het al waaronder Hawelka, Landtmann Prückel in het centrum. Ook Café Goldegg in het 4e district of Café Sperlhof in de 2e district. ‘Een koffiehuis wordt niet zoals hotels met sterren geklassificeerd,‘ zegt Maximilian Platzer, voorzitter van de koepel van Weense koffiehuizen. „man muss es in seinem Umfeld als eigenen Mikrokosmos betrachten“.

Enkele criteria die de koepelorganisatie oplegt aan koffiehuizen die toe willen treden zijn bijvoorbeeld het meubilair, de uitgebreide kaart, de kwaliteit van het bedienend personeel en het service niveau (zoals een glas water bij de koffie, ontbijtkaart, obers in dienstkleding, alsmede bijvoorbeeld een krantentafel, pianomuziek of een biljarttafel. Naar schatting komen zo’n Weense koffiehuizen in aanmerking voor het UNESCO logo.

www.unesco.at

www.kaffeesieder.at

Contact:

Vienna Tourist Board
Isabella Rauter
tel. (+ 43 1) 211 14-301

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links