By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Informaţii de presă Viena 9/2013 Noutăţi în domeniul restaurantelor


Pe 25.10.2013, la Viena, Reinhard Gerer deschide un nou teatru-restaurant. Gerer, care a condus, printre altele, şi restaurantele Korso de la hotel Bristol, Magadalenenhof şi Palazzo, combină acum, în cadrul propriului proiect, stilul vienez cu spectacole de varietăţi internaţionale şi un meniu exclusivist cu patru feluri. Pe lângă o combinaţie de magie, comedie şi acrobaţii, se servesc şi combinaţii din cartofi cu slănină de porc mangaliţa şi scoici Saint Jaques, medalioane de căprioară pe mămăligă albă şi trei feluri de ciocolată fină. Acest restaurant este găzduit de un cort cu interior elegant în stil art nouveau.

Pe 30.10.2013 se deschide restaurantul Toni Mörwald Palazzo. Astfel, Toni Mörwald îi ia locul lui Reinhard Gerer la conducerea teatrului-restaurant Palazzo din Viena din 2003. Mörwald pune accentul pe bucătăria regională şi pe produse de cea mai bună calitate. Tema noului spectacol este „Don Juani şi senzaţii tari“. Ca şi teatrul-restaurant condus de Reinhard Gerer, localul lui Mörwald mizează pe atmosfera în stil art nouveau şi numeroase suprafeţe din sticlă care refelctă lumina.

Într-un pasaj pietonal din centrul Vienei, s-a deschis în vara 2013 restaurantul Labstelle. Noul restaurant interpretează bucătăria vieneză tradiţională în spiritul vremii. Ingredientele provin de la producători regionali aleşi, legumele de la o grădină din Viena, brânza de capră din pădurea vieneză, iar şase feluri de pâine se fac în casă. În afara restaurantului pentru 70 de persoane, există un bar cu 45 de locuri, vinuri locale şi seri cu DJ-seturi. Din iulie 2013, în sectorul 4 se află restaurantul Zur Herknerin. În spaţiul unui fost magazin de instalaţii Stefanie Herkner găteşte preparate clasice: supă cu găluşte, gulaş şi ruladă cu varză, aşa cum făceau mama şi bunica.

  • Teatro Reinhard Gerer, Wiener Spiegelpalast lângă Gasometer, Döblerhofstraße 20, 1110 Viena www.teatro-wien.at; ab 25.10.2013
  • Teatrul-restaurant Toni Mörwald Palazzo, Vorgartenstraße/Ausstellungsstraße, 1020 Viena, www.palazzo.org; 30.10.2013-2.3.2014
  • Labstelle, Lugeck 6, 1010 Viena, www.labstelle.at
  • Zur Herknerin, Wiedner Hauptstraße 36, 1040 Viena, www.zurherknerin.at

Contact:

Biroul de Turism al Vienei
Nikolaus Gräser
Presă internațională România
Tel. (+ 43 1) 211 14-365

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links