By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Informaţii de presă Viena 9/2013 O descoperire senzaţonală în cimitirul evreiesc din Viena


În iulie 2013, în cursul unor lucrări de recondiţionare, s-au găsit pietre de mormânt vechi de peste 500 de ani în cimitirul evreiesc de pe strada Seegasse, sectorul 9, din Viena. După un plan din anul 1917, s-ar putea stabili data şi locul la care pietrele au fost poziţionate iniţial în cimitir, acest monument istoric devenind singurul cimitir evreiesc în stadiu original, datând de dinaintea celui de-al doilea război mondial.

Naţional-socialiştii au distrus numeroase cimitire evreieşti şi pietre de mormânt, din motive economice pe timp de război, folosindu-le ca materiale de construcţii. Membrii ai comunităţii evreieşti au adus în 1943 pietrele de mormânt din cimitir pe strada Seegasse, la cimitirul central din Viena şi le-au ascuns sub un deal de pământ. De-abia acum a devenit public faptul că şi în cimitirul din strada Seegasse se află pietre îngropate, la circa un metru adâncime. Cimitirul de 2.000 m² din interiorul căminului pentru bărtâni Rossau se renovează de nouă ani. Lucrările de renovare, făcute după rit evreiesc, se vor încheia cel devreme în 2018.

Cimitirul evreiesc din sectorul 9 este cel mai vechi cimitir conservat din Austria, istoria sa ajungând până la jumătatea secolului 16. Cimitirul a fost folosit până în 1783, iar până în 1943 a rămas neschimbat. După sfârşitul celui de-al doilea război mondial, 280 din cele 931 de pietre de mormânt au fost repuse la loc. În cimitirul administrat astăzi de comunitatea israeliană pentru culte, se pot vedea în jur de 350 de pietre de mormânt conservate.

Cimitirul evreiesc

Seegasse 9, 1090 Viena
intrarea prin căminul pentru bătâni „Casa Rossau“, se poate vizita de luni până vineri de la 8 la 15.

Contact:

Biroul de Turism al Vienei
Nikolaus Gräser
Presă internațională România
Tel. (+ 43 1) 211 14-365

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links