By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Media nieuwsbrief Wenen 09 / 2013 Vier een onvergetelijk Oud en Nieuw in Wenen


Vervelen is er deze dag niet bij. Op verschillende locaties in het centrum wordt er flink gedanst, gegeten en gedronken onder verschillende muzikale genres variërend van de wals tot popmuziek. Om middernacht wordt het op het Stephansplatz zeer druk waar onder klokkengelui iedereen gaat walsen. Ben je een paar dagen  eerder in Wenen dan kun je nog een snelcursus walsen volgen bij een van de vele dansscholen. Een van de hoogtepunten blijft natuurlijk Le Grand Bal in het Hofburg, een chique wals avond in een waanzinnig decor. Er zijn verschillende tickets te boeken, niet goedkoop maar een van de grandeur evenementen van het jaar. Wil je het wat betaalbaarder houden, ga dan naar de openluchtbar op de Heldenplatz om onder het genot van een drankje naar het vuurwerk te kijken. Veel hotels en restaurants bieden nieuwjaar gala arrangementen aan.

Het Weens Philharmonisch orkest geeft drie concerten in de magistrale Gouden zaal van de Musikverein; op 30 en 31 december en 1 januari. Vanwege de enorme wereldwijde belangstelling worden kaarten voor de concerten verloot. Belangstellenden kunnen online op de wachtlijst geplaatst worden en tussen 2 en 23 januari 2014 kan men al een aanvraag indienen voor concerten voor de jaarwisseling 2014/2015.  

Traditioneel staat 31 december in de Volksoper en de Weense Staatoper de Fledermaus van Johann Strauss op het programma en in het Weens Concerthuis  voert het Weens Symfonisch orkest op 30 en 31 december en 1 januari de 9e symfonie van Beethoven op. Filmliefhebbers kunne oudejaarsavond naar de stomme film Der Rosenkavalier uit 1926 onder regie van Robert Wiene naar de gelijknamige opera van Richard Strauss.  

Twee populaire nieuwjaarsmarkten zijn die voor het slot Schönbrunn en het Silvesterdorp op het Maria-Theresienplatz.

Contact:

Vienna Tourist Board
Isabella Rauter
tel. (+ 43 1) 211 14-301

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links