By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Media nieuwsbrief Wenen 09 / 2013 Nieuwe hotels in Wenen


In de buurt van de Weense Staatoper opent in oktober The Guesthouse Vienna, een boetiek hotel met 39 kamers. In iedere kamer een espressomachine, wijnkoeler en een Bang & Olufsen tv. Het ligt op 100 meter van de Kärtner Strasse, een van dé winkelstraten in Wenen en voor de inrichting tekende de Britse designer Sir Terence Conran.

Aan de linker oever van de Donau opent de Spaanse hotelgroep Sol Meliá eind 2013 het viersterren hotel Meliá Vienna met 253 kamers en suites. Het hotel wordtr gebouw tussen de vierde en 15e verdieping in een 58 verdiepingen  tellend DC Tower van Dominique Perrault – het hoogte gebouw van Wenen. Op de bovenste verdieping verrijst een rooftop bar en restaurant.

Verder werd het driesterren hotel 25hours Hotel Wien uitgebreid naar nu in totaal 372 bedden, opende in juli het 4-sterren boetiek hotel Best Western Premier Harmonie Vienna met 66 bedden en het luxe Palais Hansen Kempinski Vienna met 304 bedden in een historisch pand aan de Ringstrasse.

In het vroege voorjaar van 2014 staat de opening van het eerste Park Hyatt hotel in Oostenrijk gepland met 143 kamers in een historisch pand in de binnenstad waar ook het luxe warenhuis Goldenes Quartier zit.

Het low-budget design hotel Motel One opent twee nieuwe vestigingen: het Motel One Staatsoper met 400 kamers en het Motel One Prater met 359 kamers. Verder in de planning: een Motel One bij het centraal station met 530 kamers.

Contact:

Vienna Tourist Board
Isabella Rauter
tel. (+ 43 1) 211 14-301

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links