By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Bécsi sajtóhírek 09/2013 Új bécsi szállodák


A Bécsi Állami Operaház közelében 2013. október elején nyitja meg kapuit a The Guesthouse Vienna. A modern butikhotel nyolc emeleten elhelyezkedő 39 tágas lakosztálya és szobája nagyszerűen kombinálja a magas minőséget egy magánlakás kellemes légkörével. A felszerelés magában foglal többek között egy házi pörkölésű kávéval feltöltött eszpresszógépet és egy hűtőszekrényt is. A helyiségek légkörét Sir Terence Conran brit dizájner tervezte meg. A földszinten található egy bisztró és pékség, amely a szállóvendégek és a kívülről érkezők előtt egyaránt nyitva áll. 2013 őszén három új helyszínnel bővül a szokatlan bécsi street loftok tárháza. A Kohlmayr Lutter Knapp fiatal építészcsapata által szállodai szobákká átalakított utcai lokálok, akárcsak a 2011-ben nyitott első street loft, a 4. kerületben található, a leendő főpályaudvar közelében.

A spanyol Sol Meliá csoport 2013 végén a Duna bal partján egy látványos, 58 emeletes toronyházban nyitja meg négycsillagos szállodáját. A Meliá Vienna 253 szobájának és lakosztályának a Dominique Perrault által tervezett DC Tower 1 ad otthont a 22. kerületben. A szálloda Ausztria legmagasabb toronyházában a 4. emelettől a 15. emeletig kapott helyet, a legfelső emeleten található egy Roof-Top bár és egy étterem. A 2013-as év legfontosabb szállodanyitásai közé tartozik a háromcsillagos 25hours Hotel Wien összesen 372 ágyra történő kibővítése (május), a felújított négycsillagos Best Western Premier Harmonie Vienna butikhotel 66 ággyal történő megnyitása júliusban és a Palais Hansen Kempinski Vienna luxushotel átadása 2013 márciusában. A Ringstraße egy történelmi palotájában helyet kapó különleges szálloda 304 ággyal, két étteremmel és egy SPA-részleggel várja a vendégeket.

2014 tavaszára tervezik Ausztria első Hotel Park Hyatt szállodájának megnyitását. A hotel 143 szobája egy történelmi épületegyüttesében kap helyet a belváros azon részén, amely „Goldenes Quartier” néven az új bécsi luxusbevásárló-zóna lesz (www.goldenesquartier.at). A Low-Budget-Designhotel Motel One további szállodák megnyitását tervezi Bécsben. 2014-ben nyitja meg kapuit a 400 szobás Motel One Wien-Staatsoper egy műemlékvédelem alatt álló épületben, nem messze az Operától, és szintén 2014-ben kezdi meg működését a 359 szobás Motel One Wien-Prater. A tervekben szerepel még egy Motel One szálloda nyitása az új Bécsi Főpályaudvar mellett 530 szobával.

Kapcsolat:

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links