By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Media nieuwsbrief Wenen 07 / 2013 Schoonheid is een Weens fabrikaat


Het Weense koppel Hermann Fankhauser en Helga Ruthner - oprichters van het mode label Wendy & Jim - hebben nu ook hun eerste stap gezet op in de cosmeticawereld met de launch van hun parfum Drop Nº01. 99% van de grondstoffen die gebruikt zijn zijn natuurlijk en komen van de Saint Charles apotheek. Het extravagante flesje - een hervulbare flacon in de vorm van een wolvenschedel - is gemaakt in de gerenommeerde Weense porselein fabriek Augarten. Ingrediënten als jasmijn, amyris, mirre en citrus zijn erin verwerkt.

Wolfgang Lederhaas is in Wenen een bekende naam. Parfumeur van beroep en eigenaar van de Saint Charles apotheek en parfum en schoonheidproductenwinkel Saint Charles Cosmothecary dat tegenover de apotheek gevestigd is aan de Gumpfendorferstrasse 33. Men verkoopt er alleen producten met natuurlijke ingrediënten en een grote collectie zeepwaren. Zijn eigen haarverzorgingslijn Less is More is populair onder de locals.

Een absoluut begrip onder de mannelijke inwoners van Wenen is de herenmodezaak Knize die in 1858 werd opgericht. Aan de inrichting van de modezaak - ontworpen door architect Alfred Loos - is sindsdien niets veranderd. In 1927 kwam de zaak met de mannengeur Knize Ten op de markt dat tot op de dag van vandaag goed verkocht wordt. In dit pand zit ook een andere klassieker: parfumerie J.B. Filz uit 1809. Je kunt er terecht voor tientallen gerenommeerde parfummerken maar ook nog steeds voor hun Eau de Lavande dat in 1892 voor het eerst op de markt kwam. Keizerin Sissi was hier naar zeggen kind aan huis: gezichtsmaskers van verse aardbeien of augurken en baden in olijfolie was haar niet vreemd.

Contact:

Vienna Tourist Board
Isabella Rauter
tel. (+ 43 1) 211 14-301

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links