By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Media nieuwsbrief Wenen 07 / 2013 Nieuwe culinaire adressen in Wenen


Inwoners van Wenen zagen er reikhalzend naar uit: sterrenkok Konstantin Filippou (voorheen werkzaan in restaurant 'Novelli') heeft zijn eigen restaurant geopend, genoemd naar hemzelf. Het is een intiem restaurant met twaalf houten tafels in een zwart, wit en grijs interieur. Een must voor fijnproevers.

Niet ver hiervandaan - aan de Große Pfarrgasse 5 - opende een andere culinaire hotshot - Una Abraham - een nieuw restaurant met de naam Engel. Ze bezit reeds meerdere restaurants in Wenen en deze nieuwe loot mag er ook zijn. De inrichting is verrassend: een voormalige apotheekkast fungeert hier als bar. Ze kookt vooral met regionale ingrediënten.

Eten in een sober ingerichte kelder. Dat het niet altijd een bruisend interieur hoeft te zijn om smaakvol te eten bewijst chef Roman Steger in zijn restaurant Speisekammer in het 8ste district. Je kunt kiezen uit drie menu's waaronder een verrassingsmenu.

Tegenover het culinaire walhalla Naschmarkt opende afgelopen april het On Market restaurant van Simon Xie Hong. De Chinese chef bezit reeds twee restaurants ('On' en 'ChinaBar') gaat een nieuwe uitdaging aan met 600 m² groot restaurant met open keuken, Bar en een Club. Het accent ligt op de Aziatische keuken met veel vis, schaaldieren en groente. De Club in 20-er jaren stijl opent september.

In de Theobaldgasse 11 - een zijstraat van de bekende winkelstraat Mariahilferstrasse - opende onlangs bar Wellmann, in de stijl van de 70-er jaren. Iedere donderdag treden bands op of is er een DJ -toegang is dan gratis.

Nabij - in de Gumpendorferstraße - ligt de kroeg If Dogs Run Free met een minimalistische inrichting en is een prima plek voor een cocktail of longdrink.

Houd je van een bombastisch, druk en kek ingerichte bar, dan is Puff wellicht iets voor jou. Ooit een bordeel, nu heeft het pand een metamorfose ondergaan.

Roxy was in Amsterdam een begrip, maar ook in Wenen was de club met dezelfde naam meer dan 20 jaar een begrip in het uitgaansleven. In het voorjaar van 2012 sloot de tent maar er werd besloten de club grondig te verbouwen: een discotheek waar het goed swingen is. Het bevindt zich aan de Operngasse 24.

Voor een supergezond ijsje ga je deze zomermaanden naar Veganista Ice Cream - het eerste vega ijssalon in Wenen. Er is geen enkel dierlijk product in het ijs verwerkt en in plaats van koemelk wordt sojamelk, havermelk of kokosmelk gebruikt. .

Contact:

Vienna Tourist Board
Isabella Rauter
tel. (+ 43 1) 211 14-301

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links