By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Informaţii de presă Viena 5/2013 VIDEO: Palatul Liechtenstein


Download Video (MP4, 89 MB)

Apartamentele fastuoase cu tavane din stuc în stil baroc, amenajări interioare neo rokoko, pereți îmbrăcați în mătasea din cea mai prețioasă, mobilier original atent restaurat și podele rafinate din parchet realizate de Michael Thonet completează tabloul armonios din palatul Liechtenstein, care ne permite să ne transpunem în epoci de mult apuse. Cele două etaje superioare ale palatului care a fost minuțios restaurat în ultimii patru ani sunt înzestrate poate cu cele mai frumoase scări baroce din Viena. În curte a fost construit un depozit subteran pe trei nivele în care se păstrează comorile colecțiilor princiare.

Din mai 2013 pot fi admirate în palat obiecte Biedermeier și clasice din colecțiile personale ale prinicipelui de Liechtenstein în cadrul unor evenimente special organizate sau a tururilor ghidate. De asemenea apartamentele statale dispun de suficient spațiu de manifestare. Tururile ghidate au loc vinerea la orele 17 până la 18:30 în limba germană, informații în limba engleză fiind puse la dispozițe doritorilor. Palatul face parte din proprietatea familiei Liechtenstein alături de palatul cu grădină din sectorul 9, fiind situat într-o zonă centrală din Viena în apropierea Ringstrasse, în vecinătatea teatrului Burgtheater și a parcului Volksgarten.

Construcția palatului a început în 1691 la ordinul lui Dominik Andreas Graf Kaunitz după planurile realizate de Enrico Zuccalli. În 1694 principele Johann Adam Andreas I. von Liechtenstein a finalizat lucrările cu ajutorul lui Domenico Martinelli, care a realizat pe partea frontală la intrarea dinspre Bankgasse prima poartă barocă monument din Viena. Principele Alois II. von Liechtenstein a reamenajat palatul în perioada 1836 - 1847 în stilul "rokoko secundar", contribuind astfel la conceperea primului interior de acest gen din Viena. Clădirea era cunoscută în secolul 19 și datorită rafinității sale tehnice: lifturi pentru patru etaje, sistem audio de comunicare internă cu furtune pentru corespondență din cuaciuc și mătase, încălzire cu aer a căror guri de aerisire erau mascate cu îmbrăcămintea pereților. Al doilea război mondial și-a lăsat amprenta destul de intensă supra clădirii datorită bombelor și a avionului intrat în acoperiș. Reamenajarea nu a fost posibilă decât în anii 1974/76 datorită unor dificultăți financiare ale familiei cauzate de război.

  • Stadtpalais Liechtenstein, Bankgasse 9, 1010 Viena, www.palaisliechtenstein.com
  • Tururi ghidate 2013, este necesară înscrierea în prealabil: 3.+ 17.5., 7. + 21.6., 5. + 19.7., 2. + 23.8., 6. + 20.9., 4. + 18.10., 8. + 22.11., 6. + 20.12.2013, orele 17:00 până la 18:30

Contact:

Biroul de Turism al Vienei
Nikolaus Gräser
Presă internațională România
Tel. (+ 43 1) 211 14-365

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links