By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Informaţii de presă Viena 5/2013 Noi adrese gourmet în Viena


De mult așteptatul restaurant a lui Konstantin Filippou și-a deschis porțile în aprilie 2013, bucătar care a adus retsaurantului „Novelli" o stea Michelin. În noul restaurant din centrul Vienei care-i poartă numele tânărul bucătar promovează stilul fine dining de înaltă calitate cu o notă personală. Atmosfera restaurantului este foarte simplă datorită pereților gri și a meselor dintr-o nuanță deschisă de lemn. Nu departe de Konstantin Filippou se află și restaurantul Engel în sectorul 2 în zona Karmelitermarkt a proprietarei Una Abraham, care a mai reușit să pună în Viena și alte locații pe harta culinară de renume. Micul restaurant punctează cu o ambianță plăcută, de la podeaua cu confetti auriu la un bar restaurat dintr-o tejghea de farmacie până la separeul roșu. În ceea ce privește preparatele, Una  Abraham mizează pe specialități regionale reinterpretate în manieră rafinată.

Peste drum de punctul central culinar din Viena piața Naschmarkt s-a deschis în aprilie 2013 restaurantul On Market de către Simon Xie Hong. Medicul și bucătarul originar din China care mai deține două locații de renume în Viena („On", „ChinaBar") a realizat aici un restaurant de 600 m² cu bucătărie la vedere, bar și club. Punctul central sunt specialitățile asiatice precum pește, fructe de mare și multe legume, care sunt comparabile conform Xie Hong cu bucătăria mediteraneană. Clubul în stilul anilor 1920 se va deschide în septembrie 2013 la parterul clădirii. Mai mult un atelier de creație culinară decât un restaurant, localul Speisekammer din sectorul 8, servește într-o ambianță spartană seara trei meniuri, din care doar la unul sunt făcute cunoscute ingredientele. Alăturarea, prepararea și combinarea ingredientelor reprezintă elementul surpriză a localului, care prezintă astfel viziunea proprie a bucătarilor asupra specialităților culinare.

Contact:

Biroul de Turism al Vienei
Nikolaus Gräser
Presă internațională România
Tel. (+ 43 1) 211 14-365

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links