By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Bécsi sajtóhírek 05/2013 Új bécsi gourmet helyek


A bécsi ínyencek már alig tudták kivárni, hogy 2013 áprilisában megnyisson végre Konstantin Filippou új étterme. A sztárszakács korábban a „Novelli" főszakácsaként szerzett egy Michelin-csillagot. A saját tulajdonú és saját magáról elnevezett belvárosi étteremben a kivételes tehetségű fiatal szakács a saját kézjegyével ellátott magas minőségű, modern „fine dining" konyhát állítja a középpontba. A Konstantin Filippou étteremben a szürke falakkal és a világos faasztalokkal tudatosan egy rendkívül egyszerű, letisztult légkört teremtettek meg. Nem messze a Filippou-tól, a 2. kerületben található Karmeliták piacának közvetlen közelében működik Una Abraham „Engel" névre keresztelt étterme. A szakács már több éttermet is vezetett Bécsben, mégpedig nagy sikerrel. A kis fogadó aprólékos részletességgel összeválogatott berendezésének köszönhetően igazán különleges hangulatot áraszt. A különlegességek tárháza az arany konfettivel borított padlótól kezdve a bárpulttá átalakított régi gyógyszertári pulton át a vörös különteremig terjed. Az ételeket illetően Una Abraham a rafinált módon újragondolt regionalitásra helyezi a hangsúlyt.

A gourmet eldorádóként ismert Naschmarkttal szemben 2013 áprilisában nyitották meg Simon Xie Hong On Market éttermét. A kínai származású Simon Xie Hong amellett, hogy nagyszerű szakács, a hagyományőrző kínai orvoslás jól ismerője is, aki már két sikeres éttermet is üzemeltet Bécsben („On", „ChinaBar"). Idén egy látványkonyhával, bárral és klubhelyiséggel is rendelkező 600 négyzetméteres étteremmel bővült a portfolió. A középpontban a sok halat, tenger gyümölcseit és zöldséget felhasználó ázsiai konyha áll, amelyet Xie Hong szerint számos hasonlóságot mutat a mediterrán konyhával. Az 1920-as évek stílusában kialakított klub 2013 szeptemberében nyitja majd meg kapuit az épület alagsorában. Sokkal inkább kulináris műhelyként, mint étteremként definiálja magát a 8. kerületben található Speisekammer. A spártai módon berendezett szuterén lokálban esténként három menüt szolgálnak fel, az egyiknél kizárólag a hozzávalókat adják meg. Az összetétel, az ételkészítési eljárások és az ételek kombinációja mind-mind meglepetés, amely a szakácsok jó ételekről alkotott elképzeléseit testesítik meg.

Kapcsolat:

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links