By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Informaţii de presă Viena 3/2013 Săptămânile Festive din Viena 2013


Deschiderea Săptămânilor Festive (10.5.2013) în Piața Primăriei cu acces gratuit stă în acest an sub sloganul „Viena, Viena, doar tu singură?". Printre alți artiști care vor performa putem enumera aici nume precum Angelika Kirchschlager, Ernst Molden, Filarmonica Schrammeln Viena și Michael Schade. Festivalul internațional de muzică care are loc în cadrul Săptămânilor Festive reprezintă un punct culminant al concertelor din acest an din Viena datorită prezenței unor orchestre de rang internațional, dirijori și soliști cu renume mondial și compozitori de înaltă clasă.

Săptămânile Festive vor celebra 200 de ani de la nașterea compozitorului Giuseppe Verdi, punând în programul muzical accentul pe fascinația dintre artă și putere. Il Trovatore constituie finalul trilogiei Verdi din cadrul Săptămânilor Festive, al căror conducere muzicală este preluată de tânărul dirijor israelean Omer Meir Wellber sub îndrumarea scenică a regizorului de operă și film Philipp Stölzl. Prin piesa Written on Skin de George Benjamin pe text de Martin Crimp vine la Viena o operă care a fost încununată de success la Festivalul Aix-en-Provence 2012. Reprezentațiile teatrului muzical JOIN! și Balada lui El Muerto aduc o notă prominentă scenei contemporane vieneze. Seria Into the City este dedicată temei „music and politics" și reprezintă valoarea socială a muzicii în vremurile de astăzi.

În domeniul teatrului în program este inclusă printre altele și punerea în scenă de către Martin Kušejs a piesei În agonie a lui Miroslav Krležas. Krležas, unul dintre cei mai importanți autori ai literaturii iugoslave, descrie în trilogia sa decăderea vechii Europe din primul război mondial. Christoph Marthaler își stabilește acțiunea proiectului său teatral muzical Ultimele zile. O seară premergătoare. în istorica sală de ședințe a Parlamentului unde muzicieni, cântăreți și actori se confruntă cu politica de după anul 1914.

Copii Vienei sau Howeverstillalive este o nouă punere în scenă a romanului satiric al romancierului iudaic Robert Neumann și arată o pivniță vieneză din anul 1946 după război. Cinci copii trăiesc aici într-o comunitate a spaimei dar și a libertății anarhice.

  • Săptămânile Festive din Viena, 10.5.-16.6.2013, www.festwochen.at
  • Festivalul internațional de muzică în cadrul Săptămânilor Festive, 11.5.-29.6.2013, Casa concertelor din Viena, Lothringerstraße, 1030 Viena, www.konzerthaus.at

Contact:

Biroul de Turism al Vienei
Nikolaus Gräser
Presă internațională România
Tel. (+ 43 1) 211 14-365

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links