By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Media nieuwsbrief Wenen 03 / 2013 Partytime in Wenen – openluchtfestival Donauinselfest


Het Donau eiland ligt tussen de rivier Donau en het Neue Donau kanaal en heeft een lengte van 21 kilometer. Vanuit het centrum kun je er zo naar toe fietsen, wandelen of met de tram komen. Verspreid over verschillende podia treden nationale en internationale bands en theater en cabaretgroepen op. Op het festivalterrein tussen de Nordbrücke en de Reichsbrücke  komen zo'n 250 eetstanden en barretjes dus honger lijden is er niet bij.

Wat in 1983 begon als een cultureel evenement voor families is nu een van de populairste muziekfestivals in de Europese muziekagenda seizoen geworden. Belangrijke factor voor het succes is het feit dat het al die jaren nog steeds gratis toegankelijk is voor bezoekers die niet alleen uit Oostenrijk maar ook uit vele andere Europese landen komen.

Bekende muzikanten waaronder Joe Cocker, The Beach Boys, de Kelly Family, Falco,  Udo Jürgens en Wolfgang Ambros traden er op. De programmering en de jubileum activiteiten worden dit voorjaar op de site bekendgemaakt.

Het 30ste Donauinselfest

van 21-23 juni 2013
www.donauinselfest.at

Contact:

Vienna Tourist Board
Isabella Rauter
tel. (+ 43 1) 211 14-301

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links