By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Media nieuwsbrief Wenen 03 / 2013 Vergeet het standaard hotel: logeer eens ‘anders’


Woningen en appartementen die op geheel eigen wijze zijn ingericht door fictieve personen met een bepaalde hobby. Zo is het 'Beat' appartement  ingericht door een liefhebber van muziek, design en vinyl langspeelplaten, zullen liefhebbers van paarden en paardensport zich thuis voelen in het appartement Raul, heeft stewardess 'Bella' haar appartement ingericht met souvenirs uit de hele wereld en Marie Therese houdt van klassiek - in die stijl is haar appartement in gericht. Alle eigenaren geven tevens persoonlijke tips voor restaurants, bezienswaardigheden en meer in de omgeving van het overnachtingsadres.

Het architectentrio Kohlmayer Lutter Knapp bouwt kleine  winkels om tot hotelkamers. De eerste werd onder de naam 'Die Schneiderin' - de kleermaakster - in 2011 geopend, dit voorjaar openen drie ander locaties. Het concept is simpel; geen receptie of lobby. De ontbijtzaal is de koffieshop om de hoek, de hotelbar de kroeg verderop. In de huur zijn twee fietsen inbegrepen.

  • Urbanauts Street Loft  ̍De Schneiderin ̍, Theresianumgasse 35, 104 Wenen, www.urbanauts.at

Contact:

Vienna Tourist Board
Isabella Rauter
tel. (+ 43 1) 211 14-301

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links