By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Informaţii de presă Viena 11/2012 Redeschiderea Camerei de Artă Viena


În 2002, condiţii tehnice şi de structură a clădirii au cerut închiderea Camerei de Artă din Muzeul de Istoria Artei din Viena. După o majoră renovare şi extindere a spaţiului, această colecţie preţioasă se prezintă începând cu 01.03.2012 în toată splendoarea sa regăsită. Noua expoziţie cuprinde peste 2.200 de obiecte, prezentate pe o suprafaţă de aproape 2.700 m² în 20 de încăperi tematice. Printre punctele de interes se numără remarcabile obiecte de aur, precum vestita Saliera a lui Benvenuto Cellini, sculpturi splendide precum Madonna din Krum, statui de bronz realizate cu măiestrie, lucrări delicate şi bizare din fildeş, vase de piatră create cu adevărată virtuozitate, dar şi ceasuri preţioase, automate complicate, ciudate instrumente ştiinţifice, jocuri deosebite şi multe altele.

Camera de Artă Viena îşi are originile în camerele habsburgice de comori şi minuni ale Evului Mediu târziu, Renaşterii şi Barocului. Piesele de colecţie, de o calitate ieşită din comun, au fost mai întâi comandate sau dobândite de Împărat şi de membrii casei imperiale. Camerele de artă şi minuni au apărut în perioada Renaşterii şi Barocului ca adevărate colecţii universale enciclopedice, care să cuprindă toate cunoştinţele timpului. Mai ales rarităţile, curiozităţile şi lucrurile neobişnuite erau considerate ca fiind dezirabile. Astfel, principii au colecţionat materiale exotice şi rare, cărora adesea le erau atribuite proprietăţi magice - cum ar fi pietrele preţioase, ouăle de struţ, coralii sau colţii de rechin, crezuţi pe atunci a fi colţi de dragon. Artiştii au realizat din aceste elemente naturale obiecte splendide pentru Camera de Artă.

Camera de Artă Viena

Muzeul de Istoria Artei
din 01.03.2013, deschiderea 28.02.2013
Maria-Theresien-Platz, 1010 Viena
www.khm.at

Contact:

Biroul de Turism al Vienei
Nikolaus Gräser
Presă internațională România
Tel. (+ 43 1) 211 14-365

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links