By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Informaţii de presă Viena 11/2012 Palatul urban Liechtenstein într-o strălucire nouă


Palatul urban Liechtenstein, situat în districtul 1, aparţine, alături de Gartenpalais din districtul 9, familiei princiare Liechtenstein. El se găseşte pe Bankgasse în cea mai bună zonă din Centrul Vechi vienez în apropierea Ringstraße, chiar lângă Burgtheater şi parcul Volksgarten. Încheierea lucrărilor extinse de renovare este programată pentru primăvara anului 2013.

Ambele etaje ale palatului beneficiază de una dintre cele mai frumoase scări baroce din Viena. În sălile de ceremonii se află tavane cu stucaturi baroce şi interior luxuriant neo-rococo, iar mobilierul original, materialele de mătase preţioasă, dar şi rafinatul parchet creat de Michael Thonet constituie un tot armonios care aruncă o privire în epocile trecute. În curte a fost construit un depozit subteran pe trei etaje, care va adăposti comorile aflate în Viena ale colecţiei princiare. Anumite opere de artă din perioada Biedermeier şi a clasicismului şi aflate în colecţiile private de artă ale principilor de Liechtenstein, vor putea fi admirate în cadrul unor evenimente sau a unor tururi cu programare ale palatului. În plus, sălile de ceremonii ale palatului oferă spaţii exclusiviste pentru evenimente.

Construcţia palatului urban Liechtenstein a început în 1691 sub conducerea lui Dominik Andreas Graf Kaunitz după planurile lui Enrico Zuccalli. În 1694, principele Johann Adam Andreas I de Liechtenstein a trasat sarcina încheierii construcţiei lui Domenico Martinelli, care a realizat pe faţada dinspre Bankgasse primul portal baroc monumental din Viena. Principele Alois II de Liechtenstein a transformat palatul între anii 1836 şi 1847 în stilul „celui de-al doilea rococo", acesta fiind cel mai timpuriu şi mai important interior în acest stil din Viena. Clădirea a fost vestită în secolul al 19-lea şi datorită tehnicii sale sofisticate: lift pentru patru etaje, sistem de comunicare vocală cu tuburi pentru corespondenţă din cauciuc şi mătase, încălzire cu aer cald cu suflante integrate artistic în tapetul de pe pereţi. În timpul celui de-al doilea război mondial palatul a fost deteriorat grav de bombe şi de un avion care s-a prăbuşit pe acoperiş. Reparaţiile au putut avea loc abia în anii 1974/76 din cauza pierderilor financiare masive ale familiei şi din cauza evenimentelor care au urmat războiului.

Palatul urban Liechtenstein

Bankgasse 9, 1010 Viena
www.palaisliechtenstein.com

Contact:

Biroul de Turism al Vienei
Nikolaus Gräser
Presă internațională România
Tel. (+ 43 1) 211 14-365

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links