By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Informaţii de presă Viena 11/2012 O nouă sală de concerte pentru Corul de băieţi din Viena


Încă din 1948 Corul de băieţi din Viena îşi are sediul în palatul Augarten din districtul 2 al Vienei. Această clădire istorică din parcul baroc beneficiază de şcoală şi internat. Din decembrie 2012 corul atât de vestit pe mapamond are şi propria sală de repetiţii şi concerte în imediata apropiere. Noul Centru Muzical Augarten este din punct de vedere arhitectural un ansamblu în care istoria se împleteşte cu noul. Fosta clădire pentru servitori şi ansamblul baroc al zidului Augarten au fost suplimentate printr-o anexă modernă (în conceptul „arhipelag arhitectură + comunicare"), ce găzduieşte sala de concerte şi diverse alte încăperi adiacente.

Sala de concerte cu 415 locuri beneficiază de cea mai modernă tehnică. Aici corul poate nu numai să repete, ci şi să îşi ţină şi concertele şi operele pentru copii. În plus, noua clădire poate funcţiona şi ca centrul muzical şi de teatru pentru copii şi tineret şi poate sta şi la dispoziţia altor organizatori de evenimente. Cei în jur de 100 de membri ai Corului de Băieţi din Viena au între zece şi 14 ani şi sunt organizaţi în patru coruri. Ei au anual în jur de 300 de concerte pe tot mapamondul în faţa a aproape o jumătate de milion de spectatori. În Viena, corul poate fi auzit la slujbele duminicale din Capela Hofburg (din septembrie până în iunie), dar şi la concertele clasice ale Asociaţiei Muzicale (aprilie, mai, iunie, septembrie, octombrie, în fiecare vineri). Şi în curând şi în noul Centrul Muzical Augarten.

Centrul Muzical Augarten

Obere Augartenstraße 1, 1020 Viena
www.wsk.at

Contact:

Biroul de Turism al Vienei
Nikolaus Gräser
Presă internațională România
Tel. (+ 43 1) 211 14-365

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links