By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Informaţii de presă Viena 11/2012 Shopping de lux în inima Vienei


Centrul Vechi vienez a fost dintotdeauna un magnet pentru afaceri. În timpul monarhiei, proximitatea faţă de reşedinţa imperială Hofburg, a făcut ca firmele care deserveau curtea imperială să vină cu ofertele lor excelente de la cele mai fine haine la cele mai scumpe bijuterii în districtul 1 al Vienei. Astăzi, poziţia excelentă în inima oraşului şi nu în ultimul rând superba zonă pietonală, au făcut ca mărci renumite precum Chanel, Gucci, Burberry, Armani, Akris, Hermès şi Swarovski să se găsească în aşa numita zonă de aur formată din Kärntner Straße, Graben şi Kohlmarkt. De la finele lui 2012 „Cartierul de aur" va extinde această zonă a luxului vienez. Un complex de clădiri istorice protejate ca monument de arhitectură, care se întinde între Tuchlauben, Bognergasse şi Am Hof, este transformat în prezent într-o zonă de shopping de lux.

Prin cel de-al doilea Louis Vuitton flagship store ca mărime din Europa şi o reprezentanţă a Emporio Armani se deschid deja primele magazine chiar înainte de Crăciunul 2012. Din primăvara 2013 şi alte magazine de marcă se vor deschide în palatul istoric, cum ar fi Miu Miu, Brioni, Brunello Cucinelli, Church, 7 for all mankind, dar şi magazinul multi-brand pentru copii Bambini. Până la finalizarea completă din 2014 se va adăuga şi un magazin al Saint Laurent Paris la „Cartierul de aur". Pe lângă zona de shopping, aici se vor afla şi birouri, locuinţe, dar şi luxosul hotel Park Hyatt cu 143 de camere.

La câţiva paşi de „Cartierul de aur " se va deschide un flagship store al designerului britanic Vivienne Westwood, care va oferi toate liniile mărcii, dar şi un atelier de croitorie de modă, care nu mai este disponibil în altă parte decât la sediul central din Londra. Lângă acesta se găseşte magazinul mărcii-cult de lenjerie intimă „Agent Provocateur" al fiului lui Westwood, Joseph Corre. Câteva clădiri mai departe, de la finele lui septembrie 2012 designerul vienez Eva Blut şi magazinul de biciclete din München Stilrad împart un boutique unde îşi prezintă genţile şi bicicletele la modă.

Contact:

Biroul de Turism al Vienei
Nikolaus Gräser
Presă internațională România
Tel. (+ 43 1) 211 14-365

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links