By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Informaţii de presă Viena 11/2012 Start în noul sezon de baluri


Carnavalul este cea mai fierbinte perioadă a sezonului de baluri vienez, căci în lunile ianuarie şi februarie nu există nici măcar un weekend fără bal. Pe lângă marile evenimente festive, în oraşul valsului este încă vie tradiţia balurilor mascate. Deschiderea sezonului o face Le Grand Bal care are loc de Revelion în atmosfera splendidă a Hofburgului vienez. În acest spaţiu istoric au loc şi alte baluri renumite, cum ar fi Balul vânătorilor (28.01.2013), Balul medicilor (26.01.2013) şi Balul juriştilor (09.02.2013). Unul dintre punctele culminante este Balul proprietarilor de cafenele (08.02.2013) de la Hofburg şi din sălile Redutei, care atrage anual în jur de 5.000 de vizitatori. O gustare săţioasă apoi la chioşcul de cârnaţi sau micul dejun la Café Landtmann inclusiv plecarea cu trăsura aparţin şi ele acestei experienţe grozave.

Legendar este Balul Operei (07.02.2013) de la Opera de Stat din Viena. În această zi oaspeţii prezenţi în faimoasa clădire a Operei de pe Ringstraße pot nu numai să admire din lojă vedetele din lumea muzicii, ci să se bucure împreună cu ele de o atmosferă de „backstage". O alternativă disco şi strălucitoare la Balul Operei este Balul Rozelor al comunităţii gay, care are loc în acelaşi timp, dar la palatul Auersperg. Întreaga lume a muzicii se reuneşte la Balul Filarmonicii din Viena (24.01.2013) care are loc în clădirea Asociaţiei Muzicale. Muzicienii acestei orchestre vestite în întreaga lume vor fi la instrumente doar în deschiderea balului, pentru ca apoi să se retragă şi ei pe ringul de dans. Vesel şi deloc formal este Balul bomboanelor (08.02.2013) care are loc la Konzerthaus, iar pentru Balul florilor (18.01.2013) Primăria vieneză se transformă într-o mare de flori.

Contact:

Biroul de Turism al Vienei
Nikolaus Gräser
Presă internațională România
Tel. (+ 43 1) 211 14-365

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links