By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Informaţii de presă Viena 11/2012 Happy Birthday, Albertina!


În data de 14.03.2003 muzeul Albertina din Viena îşi redeschidea porţile după mai bine de zece ani de inactivitate ca urmare a lucrărilor impresionante de extindere şi modernizare, dar şi restaurare. Cu ocazia sărbătoririi în 2013 a zece ani de la redeschidere, în ziua porţilor deschise vor fi accesibile publicului şi părţi din muzeu care în mod normal nu sunt deschise spre vizitare. În luna martie în program îşi găseşte locul o mare sărbătoare de aniversare pentru tineri şi vârstnici. Un alt punct de atracţie este în luna iulie Festivalul verii care are loc în muzeu şi pe bastion, cu jocuri şi distracţie pentru întreaga familie. În acelaşi timp, curatorii de la Albertina vor oferi o privire asupra proiectelor actuale de cercetare în cadrul unui simpozion ştiinţific. Două expoziţii importante îmbogăţesc şi ele programul. Între 15.03. şi 30.06.2013 se poate vedea o selecţie remarcabilă de desene ale maeştrilor olandezi din colecţia muzeului, printre care îi putem numi pe Hieronymus Bosch, Pieter Bruegel cel Bătrân, Rembrandt şi Peter Paul Rubens. Expoziţia de toamnă „Matisse şi Fauviştii" desfăşurată între 29.09.2013 şi 12.01.2014 va constitui finalul anului jubiliar.

Colecţia fondată în 1776 de către principele Albert de Saxa-Teschen, unul dintre ginerii Împărătesei Maria Tereza, cuprinde peste un milion de serigrafii şi 60.000 de desene. Printre acestea şi folii vestite precum Iepurele de câmp al lui Dürer şi „Mâini în rugăciune ", studiile de figuri de copii ale lui Rubens, dar şi capodopere ale lui Schiele, Cézanne, Klimt, Kokoschka, Picasso şi Rauschenberg, care vor fi prezentate într-o expoziţie temporară. Noua expoziţie permanentă prezintă capodopere ale modernităţii. Cel mai mare palat habsburgic, Albertina tronează în partea sudică a Hofburgului pe unul dintre ultimele ziduri de bastion ale Vienei.

Albertina

Albertinaplatz 1, 1010 Viena
www.albertina.at

Contact:

Biroul de Turism al Vienei
Nikolaus Gräser
Presă internațională România
Tel. (+ 43 1) 211 14-365

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links