By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Bécsi sajtóhírek 11/2012 Új koncertterem a Bécsi Fiúkórusnak


A Bécsi Fiúkórusnak már 1948 óta a 2. kerületben álló Augarten palotában található a székhelye. A barokk parkban fekvő történelmi épület ad otthont az iskolának és a kollégiumnak egyaránt. 2012 decemberétől a világhírű fiúkórus saját próba- és koncerthelyszínt kap a közvetlen közelben. Az új Augarten Zenei Központ építészeti szempontból nagyszerűen ötvözi a hagyományokat és a modern építészeti megoldásokat. A régi személyzeti lak és az Augarten-fal barokk együttese egy modern épülettel egészül ki (koncepció: „archipel architektur + kommunikation"), amely a koncertteremnek és egyéb helyiségeknek ad otthont.

A 415 ülőhelyet kínáló koncertterem a legmodernebb technikával felszerelt. A fiúkórus itt nemcsak próbálhat, hanem koncerteket adhat és gyermekoperákat is bemutathat. Az új épület gyermekeknek és fiataloknak kialakított zenei és színházi központként is funkcionál majd, valamint kooperációs lehetőséget is kínál más kulturális intézményekkel. A 100 főt számláló Bécsi Fiúkórus tagjai 10-14 év közöttiek és négy koncertkórusba szerveződnek. Évente mintegy 300 koncertet adnak világszerte és csaknem fél millió néző előtt lépnek fel. Bécsben a fiúkórust vasárnaponként a Hofburg kápolnájában tartott szentmiséken (szeptembertől júniusig), valamint a Zeneegylet klasszikus koncertjein (április, május, június, szeptember, október; minden pénteken) hallgathatjuk meg, továbbá hamarosan az új Augarten Zenei Központban is.

Augarten Zenei Központ

Obere Augartenstraße 1, 1020 Bécs
www.wsk.at

Kapcsolat:

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links