By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Bécsi sajtóhírek 11/2012 Kezdődik a bálszezon


A farsang a bécsi báli szezon legizgalmasabb időszaka: januárban és februárban szinte egyetlen hétvége sem telik el valamilyen bál nélkül. A nagy ünnepi események mellett a keringő városában a farsangi bálok hagyománya is tovább él. A báli szezon nyitányát a bécsi Hofburg dísztermeiben szilveszterkor tartott „Le Grand Bal" jelenti. A történelmi falak között számos további bált is tartanak, többek között a Vadászbált (2013. január 28.), az Orvosbált (2013. január 26.) és az Ügyvédbált (2013. február 9.). A báli szezon egyik legkiemelkedőbb fénypontja minden kétséget kizáróan a Kávémérők Bálja (2013. február 8.) a Hofburgban, amelyre évről évre 5000 bálozó érkezik. A virslis standnál történő falatozás vagy a Landtmann kávézóban elfogyasztott reggeli - amelyre legstílszerűbben fiákerrel érkezhetünk - a bálozás elengedhetetlen alkotóelemei.

Legendásnak számít a Bécsi Állami Operaházban tartott Operabál (2013. február 7.) is. Ezen a különleges napon a bálozók nemcsak a nézőtérről fedezhetik fel az Ringstraßén található híres operaházat, hanem a zenei világ számos kiemelkedő alakjának kíséretében a színfalak mögé is bepillanthatnak. Extrém hangulattal várja az érdeklődőket a meleg és leszbikus közösség Rózsabálja, amelyet az Operabállal egy időben tartanak az Auersperg palotában. Minden a zenéről szól a Bécsi Filharmonikusok Bálján (2013. január 24.) a Bécsi Zeneegyletben. A világhírű zenekar zenészei ezen a rendezvényen csak a nyitánynál szólaltatják meg hangszereiket, azután ők is a táncparketten bizonyítják ritmusérzéküket. Kötetlen hangulattal csábít önfeledt szórakozásra a Bonbon Bál (2013. február 8.) a Bécsi Koncertházban, míg a Virágbálra (2013. január 18.) az egész városháza egyetlen hatalmas virágtengerré változik.

Kapcsolat:

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links