By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Bécsi sajtóhírek 11/2012 Boldog születésnapot, Albertina!


A bécsi Albertinát több mint tíz évig tartó átfogó felújítás és modernizálást, valamint gondos restaurálást követően 2003. március 14-én nyitották meg újra. 2013-ban a nyitott ajtók napján, az újranyitás tíz éves jubileumának alkalmából a múzeum egyébként nagyközönség előtt elzárt részeit is megmutatják a látogatóknak. Márciusban egy hatalmas születésnapi ünnepség szerepel a programban, amelyre fiatalokat és idősebbeket egyaránt várnak. A rendezvénynaptár egy további fénypontja a júliusban tartott Nyári Fesztivál, amely vidám játékokat és szórakozást tartogat a családoknak. Ezzel egy időben az Albertina kurátorai egy tudományos szimpózium keretén belül engednek bepillantást aktuális kutatási munkáikba. Emellett két nagyszabású kiállítás is szerepel a programban. 2012. március 15-től június 30-ig holland mesterek válogatott grafikái tekinthetőek meg az Albertina gyűjteményéből, többek között Hieronymus Bosch, idősebb Pieter Bruegel, Rembrandt és Peter Paul Rubens munkái. A 2013. szeptember 29-től 2014. január 12-ig tartó „Matisse és a fauvisták" című őszi kiállítás jelenti a jubileumi év lezárását.

A Mária Terézia egyik veje, Albert Kázmér szász-tescheni herceg által 1776-ban alapított gyűjtemény több mint egymillió grafikát és 60 000 rajzot tudhat magáénak. Köztük vannak olyan ismert alkotások is, mint Albrecht Dürer „Mezei nyúl" című rajza vagy „Imádkozó kéz" című tanulmánya; Rubens gyermektanulmányai, valamint Schiele, Cézanne, Klimt, Kokoschka, Picasso és Rauschenberg mesterművei, amelyeket időszakos kiállítások keretén belül csodálhatnak meg a látogatók. Az új tárlat a modernizmus mesterműveit mutatja be. A Habsburgok legnagyobb lakópalotájaként az Albertina a Hofburg déli csücskében található, Bécs egyik utolsó bástyafalán.

Albertina

Albertinaplatz 1, 1010 Bécs
www.albertina.at

Kapcsolat:

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links