By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Informaţii de presă Viena 09/2012 Casa de concerte din Viena este în sărbătoare


Marea petrecere de aniversare este programată de abia pe data de 19.10.2013, însă Casa de concerte din Viena se pregătește încă din toamna lui 2012 pentru evenimentele de celebrare a celor 100 de ani de existență. În sezonul care urmează renumita sală va pune la dispoziția spectatorilor un program care are ca punct central diversitatea combinării tradiției cu contemporanul, îmbogățită însă de unele accente  foarte inedite. Filarmonica din Berlin pregătește un spectacol în mai multe acte sub conducerea membrului de onoare a Casei de concerte din Viena, Sir Simon Rattle, iar soliști precum Patricia Petibon, Elina Garanča, Hilary Hahn, Joshua Bell, Lang Lang sau Daniel Barenboim oferă strălucirea necesară unui astfel de eveniment. Ansambluri de înaltă clasă precum Artemis Quartett, Emerson String Quartet sau Hagen Quartett sunt garanția pentru o performanță de zile mari a muzicii de cameră, iar pianiștii Elisabeth Leonskaja, Grigorij Sokolov, Mitsuko Uchida sau Maurizio Pollini ne vor încânta cu prestanțele lor.

Cu ocazia aniversării Casa de concerte are șase noi cicluri în program care sunt foarte diverse ca și tematică. Astfel Martin Grubinger va prezenta în seria „Percussive Planet" diversitatea muzicii de percuție și Thomas Gansch va teste limitele Jazz-ului. Concertele pentru cei mici care se bucură și acum de mult succes vor fi îmbogățite cu un nou spectacol „Triolino" care se adresează copiilor peste trei ani.

În perioada 21-22.10.2012 Casa de concerte va fi gazda festivității de gală Hollywood in Vienna. Tema din acest an se numește „Thrilling Moments" și prezintă Orchestra Simfonică a radioului ORF cât și pe regizorul vedetă din Hollywood David Newman din perspectiva lumii de suspans cinematografică.  Din program enumerăm printre altele întâlniri cu Mafia („Nașul" / compozitor Nino Rota), „Incoruptibilul" (Ennio Morricone) și teme erotic obsesive („Basic Instinct"/Jerry Goldsmith).

Premiul „Max Steiner Film Music Achievement Award" va fi acordat lui Lalo Schifrin, care serbează în 2012 aniversarea sa de 80 de ani. Compoziția sa, tema muzicală din „Mission Impossible", a scris deja istorie. Printre distincțiile lui Schifrin se numără 6 nominalizări la Oscar, patru premii Grammy precum și o stea pe faimosul „Walk of Fame" din Hollywood. Compozitorul va prezenta în Viena o selecție din creațiile sale muzicale, fiind și personal prezent pe scenă.

Casa de concerte deschisă în 1913 este scena principală pentru simfonicii vienezi, Orchestrei de Cameră din Viena și a Forumului de Sunet Viena. În concertele proprii în afară de Filarmonica din Viena mai sunt și alte orchestre, soliști și ansambluri de muzică de cameră internaționale ca și oaspeți regulari.

Contact:

Biroul de Turism al Vienei
Nikolaus Gräser
Presă internațională România
Tel. (+ 43 1) 211 14-365

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links