By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Informaţii de presă Viena 09/2012 Un festival pentru melcul vienez


Fermierul vienez Andreas Gugumuck crește la ferma sa veche de 400 de ani din sudul orașului melcii vienezi și este furnizorul acestei delicatese pentru cele mai pretențioase localuri gastronomice din Viena. În perioada 1-7.10.2012 crescătorul organizează împreună cu portalul online DiningCity Festivalul melcilor din Viena, a cărui atracții principale sunt Slow Food și arta culinară vieneză. Bucătarii participanți crează interpretarea proprie a unui preparat cu melci. Pe portalul www.DiningCity.com pot după aceea oaspeții să își aleagă cele mai bune rețete.

Datorită calității sale deosebite, melcul de podgorie vienez este listat ca și produs Arche, fiind membru a organizației Slow Food, care dorește să asigure din nou un loc pe piață produselor relizate prin meșteșuguri tradiționale, din plante de cultură rare sau specii de animale în dispariție. Melcii de podgorie vienezi au fost apreciați deja din Evul Mediu ca și un aliment sățios și sănătos, iar pentru romanii din Carnuntum reprezenta o hrană îndrăgită. În Viena melcii erau considerați mâncare de post, fiind preferați fierți, înnăbușiți în unt și usturoi și prăjiți în untură cu crustă din aluat de bere.

Festivalul melcilor din Viena

1.-7.10.2012

www.wienerschnecke.at
www.diningcity.at

Snail liver and snail caviar from Carpe Diem

Schneckenleber und Schneckenkaviar von Carpe Diem

Vă rugăm să descărcaţi aici o versiune potrivită pentru tipar a acestei imagini

© Andreas Gugumuck

Contact:

Biroul de Turism al Vienei
Nikolaus Gräser
Presă internațională România
Tel. (+ 43 1) 211 14-365

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links