By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Bécsi sajtóhírek 09/2012 Bécsi metró: jegyvásárlás tizenegy nyelven


A bécsi metróra most még egyszerűbben válthatnak jegyet a nemzetközi vendégek. A jegyautomaták a német, angol, francia és olasz nyelv mellett, most már orosz, spanyol, cseh, szlovák, magyar, szlovén és horvát nyelven is működnek. A metróállomásokon több mint 350 jegyautomatát alakítottak át, amelyek így a német mellett 10 idegen nyelven is kezelhetőek.

Bécsben a tömegközlekedési eszközök kínálják a turisták számára a legoptimálisabb közlekedési lehetőséget, hogy gyorsan és kedvező áron jussanak el a város látnivalóihoz. A klasszikus jegyek, amelyeket a nemzetközi vendégek a Bécsi Közlekedési Vállalat (Wiener Linien) automatáinál válhatnak, a különböző időtartamra - 24, 48 és 72 órára - érvényes bérletek. Az automatáknál összesen 20 különböző jegy közül válogathatunk. A Bécsi Közlekedési Vállalat és a Bécsi Turisztikai Hivatal 1995 óta működik együtt sikeresen és kínálja a vendégeknek a Bécs-kártyát, Ausztria legkeresettebb „vendégkártyáját". A Bécsbe látogatók 19,90 euróért több mint 200 különféle kedvezményben részesülhetnek és emellett 72 órán át ingyenesen használhatják a bécsi tömegközlekedési eszközöket is. 2011-ben értékesítették a négymilliomodik Bécs-kártyát.

Bécs a nemzetközi vendégek kedvelt turisztikai célpontja és egyre népszerűbb kongresszusi helyszín is egyben. 2011-ben első alkalommal fogadott Bécs több mint öt millió üdülővendéget, akik rekordmennyiségű, összesen 11,4 millió vendégéjszakát töltöttek a városban. Több mint négy millió látogató külföldről érkezett. Az új szolgáltatással a Bécsi Közlekedési Vállalat a turizmus aktuális fejlődésére reagált. A különböző nyelveken rendelkezésre álló menünek köszönhetően a kilenc legfontosabb küldőországból és a szomszédos államokból érkező üdülővendégek anyanyelvükön vásárolhatják meg jegyüket - köztük az Oroszországból érkező turisták is, akik a 2011-es évben 36 százalékkal több vendégéjszakát töltöttek Bécsben, mint az azt megelőző évben. Hasonlóan magas növekedést ért el a spanyol vendégéjszakák száma, amely 17 százalékkal nőtt az előző évhez képest.

Bécs ezenkívül a nemzetközi kongresszusok terén is a világ legkeresettebb városa. Ezt bizonyítja, hogy a Kongresszus- és Konferenciaszervezők Nemzetközi Szövetségének (International Congress and Convention Association) legújabb statisztikájában ismét az első helyen szerepel Bécs, immár hét egymást követő alkalommal. A környezetbarát tömegközlekedési eszközöknek köszönhető fenntarthatóság kiemelten fontos a konferenciaszervezőknek. A többnyelvűség egy további meggyőző érv a mellett, hogy Bécsben tartsák az adott eseményt vagy kongresszust.

www.wienerlinien.at
www.wien.info

Wiener Linien, Ticketautomat

Kép letöltése

© Wiener Linien

Kapcsolat:

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links