By using our website, you are agreeing to cookies being stored and Google Analytics being used on your device in order to offer the best possible service. You can find more information on this here.

Colorful tiles on the roof of St. Stephen's Cathedral in Vienna

Bécsi sajtóhírek 09/2012 A bécsi éti csigák fesztiválja


A bécsi gazda, Andreas Gugumuck a város déli részén található 400 éves gazdaságában tenyészt éti csigákat és látja el ezzel az ínyencséggel a helyi csúcsgasztronómiát. A csigatenyésztő a DiningCity online étteremkalauzzal közösen szervezi a Bécsi a slow food és a bécsi konyha jegyében tartott Csigafesztivált, amelyre 2012. október 1-től 7-ig várják az érdeklődőket. Valamennyi szakács saját csigarecepttel vesz részt a fesztiválon, az érdeklődők pedig a www.DiningCity.com honlapon választhatják ki a legjobb recepteket.

Kimagasló minőségének köszönhetően a bécsi éti csiga különleges terméknek számít és tagja a Slow Food Szervezetnek is, amely célja, hogy újra helyet biztosítson a piacon a hagyományőrző kézműves termékeknek, a régi kultúrnövényeknek vagy veszélyeztetett haszonállatoknak. A bécsi éti csigát már a középkorban tápláló és egészséges ételként tartották számon, a Carnuntumban élő rómaiak is előszeretettel fogyasztották. Bécsben a csigát elsősorban böjti ételnek tekintették, leginkább főzve, fokhagymás vajba forgatva, sörtésztába mártva, majd forró olajban kisütve került az asztalra

Bécsi Csigafesztivál

2012. október 1-7.

www.wienerschnecke.at
www.diningcity.at

Snail liver and snail caviar from Carpe Diem

Csigamáj és csigakaviár a Carpe Diemtől

A képet nyomdai minőségben is letöltheti. Letöltés itt.

© Andreas Gugumuck

Kapcsolat:

Rate this article
Feedback to the vienna.info editorial team

Please complete all the mandatory fields marked with *.

Title *
Service links